Кога потенето през нощта "говори" за проблем?

За да потърсим лекарска помощ
1 авг 2014 16:58, Румяна Тасева
4
Кога потенето през нощта "говори" за проблем?
Източник: Reuters

Обилното потене през нощта и мократа възглавница сутрин все пак невинаги са безобиден признак. Специалистите препоръчват да се проведе консултация с лекар, дори когато свръх потенето се отдава на менопауза.

Симптоми като раздразнителност, сухо влагалите, тревожност при жените във възраст около 50, при оплакване от топли вълни и обилно потене през нощта, са отличителни характеристики на менопаузата.

Наличието обаче на други оплаквания, каквито могат да бъдат повишена честота на инфекции, наличие на повишена температура, необяснима умора, отслабване, дори гореспоменатите, но в друга възраст, са тревожен сигнал и здравословното състояние следва да бъде преценено от личния лекар и специалисти, при необходимост.

Обилното потене, когато то не е причинено от фактори на околната среда, което продължава няколко седмици, също изисква медицинска консултация.

Точна диагноза не може да се очаква от едно посещение при лекаря. Той е длъжен да извърши първо щателна анамнеза, преценява необходимостта от провеждането на изследвания и издава направление за тях. Те могат да включват изследвания на показатели на кръвта, хормони, дори рентген и томография.

Повече за начините на третиране може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
поздравление за наистина изчистената от излишен спам и правдива статия!
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потенето през нощта, когато не е лято, наистина алармира за здравословен проблем-поне при мене беше така.Може да бъде туберкулоза, онкологично заболяване или просто настинка.Вместо да се шашкате, посетете лекар.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Кога потенето през нощта "говори" за проблем?"Не и когато си с жена и има яко клатене.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Потенето нощем е индикация за висока температура в стаята!