Жените и половата инфекция - най-важното

В повечето случаи тези инфекции протичат безсимптомно
16 авг 2014 23:07, Румяна Тасева
38
Жените и половата инфекция - най-важното
Източник: Reuters

Какви са обичайните признаци на полова инфекция при жената?

В голяма част от случаите половите инфекции при жените протичат безсимптомно. Затова те често страдат от хронични полови инфекции, за които не са подозирали или не подозират. Има обаче полови инфекции, които се проявяват с характерни симптоми и те водят жените в кабинета на акушер-гинеколога.

Вулвовагинитът е пример за подобен развой. Обикновено се дължи на безсимпомно протичаща инфекция с уреаплазма, микоплазма, кандида и други сексуално преносими инфекции.

Изявата на безсимптомно протичаща инфекция може да бъде провокирана и от друго заболяване, стрес, спад на имунитета, бременност...

Има и инфекции, които се проявяват скоро след заразяването. Такъв пример е бактериалната вагиноза заради гарднерела, като специфичното при нея е наличието на обилен вагинален секрет с миризма на риба.

Независимо от случая, най-характерните симптоми при инфекция на половите органи на жената са: смъдене, сърбеж, дискомфорт, бяло течение, неприятни усещания при уриниране, неприятни усещания и болка при полов акт, болка и дискомфорт ниско в корема.

Инфекция на половите органи при жената може също така да се предполага и при кръвотечение между менструацията, болезнена менструация, нейното закъснение или по-ранно настъпване.

 

Продължението на статията може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
2
 
3
 
! Отговори
Доктор Хаус преди 9 години
Тампона напоен в био-кисело мляко или кефир и дотам с кандида и гъбични инфекции.По два шота мъжко мляко на гладно сутрин също не вреди.Пък и мъжа ви ще е щастлив...
17
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много жени след 45 спират въобще да ходят на гинеколог. Отписват се, като жени. Има случаи жена на 50 влиза в климактериума, става и нередовен цикъла. Студени, топли вълни я обливат общо раздразнително емиционално съатояние. В един момент корема и започва да расте. От изследванията се оказва миома. Назначава се операция. В един момент се оказва, че жената е била бременна и ражда здраво и право дете.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хламидиите и гонореята се лекуват. Но, при някои жени няма ясно изразена симптоматика за да правят лечение, докато стане хронично заболяване. Някои жени ходят на продухване на тръбите.
15
1
 
4
 
! Отговори
един българин преди 9 години
До: номер 23Ами... хм, как да го обясня деликатно? Едни хламидии например и при мъжа както и при жената "нямат симптоматика". Ама пречат на зачеването да ти кажа. Мъж или жена - все тая!!!
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Едни възпалени венци, при мъжа дават предпоставка за дискомфорт в половата система, при жената. И на двамата партньори им се преписва лечение. С глобули и антибиотици и без секс две седмици. Колкото е лечението.
13
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някои жени, дори нямат симптом, който да им подскаже, че има проблем. Докато при мъжа тази болест е много болезнена и не си каже на партньорката. Някои жени, много често си сменят партньорите. Не ползват кондоми, не ходят редовно на профиьактични прегледи. Ходят си със заболяванията, разнасят болести не ползват презарватив.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На гинеколог се ходи на всеки шест месеца. Профилактично, цитонамазката е от важно значение. Сега има и ваксина за рака на шийката, която се поставя на девойки, които още не водят полов живот. Но, не е доказно дали има ефект. Дали има странични ефекти.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи е бил наличен. Не е от цикъла. Като не си познавате достатъчно партньора/партньорката, слагайте презарватив да не е толкова лошо. След, това по-лошо.
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нали каза той ли беше? Въртял любов с една от Петрич, без презарватив и когато била в цикъл и хоп честитка. Трипер. Вече си знае.
9
4
 
3
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Някой замисля ли се за заглавието? Колко е сексистко? Жените и половите инфекции???Че ако това което се намеква беше така, то всички жени значи са лезбийки???Мъжете тук нямат нищо общо, така ли???
8
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 15 Една Мача . Преди няколко години , тръгнах с едно момче от Бургас . Правих секс с него без презерватив , преди да разбера , че е увършал цял Бургас . Резултата ли ? Човешки папилома 18 щам . Атипизъм на шайката на матката от него . 9 месеца лечение с Изопренозин , антибиотици и други . 2 години без абсолютно никакъв секс , дори с презерватив ! Прекарах най хубавите си години в самота - от 23 до 26 . Беше ми 3-тото гадже ! Къде ми беше ума ?! И пак хубаво че само с това се утървах!
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Усетиш ли, че съпругът (съпругата) или гаджето ти кръшка системно и това е част от манталитета му, изритваш го! Жалко е,защото човек е вложил чувства, мечти, планове за бъдещето, но бъдеще се гради само с надежден партньор. Такъв партньор,дори някога да посегне към чуждо, ще го направи така, че никой да не разбере и да не те нарани, ще вземе всякакви предпазни мерки (кондом на първо място) и цялото това "кръшкане" ще е еднократно и по изключение, няма да е системно.Иначе спасение от зарази няма
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до neo5Не разбрах какви полови инфекции си хванал от тази от Петрич и на колко жени си ги предал в Варна? (нали темата е "Жените и половата инфекция...." Защото аз сега съм с една от Петрич, но в момента съм на море в Варна...)
5
2
 
10
 
! Отговори
Една Маца преди 9 години
Работих барманка в заведение в Бургас .Всяка вечер се запознавах с различен мъж . Събирах пари за апартамент и се забавлявах .Сега съм болна от хепатит Б . Нито правя секс, нито имам приятел, нито ми останаха приятелки . Лекувам се, но докторите казват, че вируса ще живее в мен и ще умре, чак като умра и аз . Умната момичета, не всичко е кеф и пари .
4
3
 
8
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
До neo5Добре да за какви ги плющиш тези от Петрич като при вас е пълно с вагинално рискови варненки?
3
5
 
12
 
! Отговори
7 преди 9 години
*** на психолог.тук никой не е длъжен да ти слуша жалбите!И не плюй там дето си ли***ал,че е грозно!!!
2
2
 
7
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Всякакви пачи ги има! На трета чашка не им се поддавайте...щото после вие ще сте на антибиотик.
1
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
samo neumitite kasi zubki na Cucko sled intimen kontakt s Vazelin MusulimanoF sa po smrdlivi ot vulgarnata vulvaBudkata namirsiva na dva sharana ama i tva nesto nasrdva kat vulkalizirana vulva, maina