Бракът може да бъде колкото в полза, толкова и във вреда на здравето

От важно значение е как се чувствате...
Обновена: 19 авг 2014 22:08 | 19 авг 2014 22:08, Румяна Тасева
5
Бракът може да бъде колкото в полза, толкова и във вреда на здравето
Източник: Reuters

Бракът има позитивен ефект върху здравето и продължителността на живот, което е факт, достатъчно тиражиран през последните години. Но този ефект зависи от някои икономически и културни фактори, става ясно от ново проучване. Така че, ако сте решили да преминете от страната на венчаните, няма да е излишно да се информирате за влиянието на семейния живот върху здравето в двата му аспекта...

Семейството е особена институция. Успехът и за подобряването на здравословното състояние се дължи на прости икономически съображения, като най-краен извод. Заболяването на когото и да било от семейството е неприятно събитие, което налага извънредни грижи и загуба на средства. Съпрузите в повечето случаи не могат да си позволят боледуване заради неглижиране на здравословен проблем, тъй като от тяхното добро здраве зависи издържането на семейството. Дори и да не си говорим на езика на парите и финансовите разчети, когато обичаш и си загрижен за друг човек, не можеш да си позволиш да пренебрегнеш неприятната кашлица или хронична болка, които в друг случай може и да потърпиш по-дълго.

Само че бракът има и негативни страни. И понякога те са очевидни. Например 4% от жените са заплашени от наднормено тегло след отдаването си на семейството. Близо процент и половина от тях страдат от затлъстяване. За мъжете този риск е още по-голям – над 6% от миналите под венчило представители на силния пол пълнеят сериозно, а 3,3% са със затлъстяване.

Повече за това как се отразява брака на здравето можете да прочетете в Puls.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: бракздравевенчило
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, важното е да се пишат разни статии от невзети дърти моми, които обесняват колко лошо нещо е брака. Абе хора, не се правете на много модерни и на големи философи. Има един фактор, който е неоспорим. Това е ПРИРОДАТА!!! Който върви срещу нея само си пати. Бракът е естествено нещо, както семейството и децата! По-голяма радост от това няма.
2
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Брак - каква двусмислена дума!
1
3
 
3
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Не друсаш ли всички джанки в съседство брака си тежи !