За да сме здрави, трябва да намалим киселинността в организма

Д-р Василка Юрукова пред Puls.bg
21 авг 2014 21:21, Румяна Тасева
5
За да сме здрави, трябва да намалим киселинността в организма
Източник: Reuters

- Как начинът ни на хранене влияе на здравето ни?

Здравето на нашия стомах и черва определят кои хранителни вещества ще се усвоят от храната и кои не. За съжаление обичайният ни начин на хранене води до повишена киселинност, а киселинна среда предразполага към различни заболявания. Повишената киселинност се последва от извличане на калция от клетките, така че най-естественият начин да се преборите с остеопорозата е да алкализирате тялото си.

Ако искате да намалите киселинността в организма и да оздравите тялото, ограничете употребата на алкохол, захарни изделия и месо. Увеличете количеството на водата до 30 мл на килограм тегло. Това означава, че ако тежите 60 кг, на ден трябва да приемате минимум 1800 мл вода. От друга страна добрата хидратация на тялото зависи не само от приема на вода, но и от нормалната пропускливост на клетъчната мембрана. Затова не забравяйте редовната употреба на омега-3 мастни киселини. С тях ще имате не само добро храносмилане, но и здрава и млада кожа, коса, нокти, нормални нива на холестерол и триглицериди и запазване на паметта и концентрацията дори в напреднала възраст. Най-подходящи източници на омега-3 са рибеното масло от сьомга и маслото от крил.

Често мои пациенти ме питат защо са болни, след като се хранят много здравословно. Трябва да се има предвид, че витаминното и минералното съдържание на храната днес, сравнено с храната през 50-те години на 20 век, е намаляло със 75%! Затова дори и тези от нас, които се хранят най-здравословно, не могат да поемат с храната нужните им количества витамини и минерали и имат нужда периодично да използват някои хранителни добавки. Има интересни проучвания върху плъхове, които са хранени с нездравословна храна и излагани на радиация. Те развили с 50% по-малко тумори, когато в храната им допълнително били прибавяни антиоксиданти.

Останалата част от интервюто можете да прочетете в Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: здравекиселинност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
У-Ван преди 9 години
Не - ти си много зле! Теорията за алкалната среда, веганството, вегетарианството и т.н. е лъжа - тенденциозна т.е. тези които я промотират много добре знаят че не е истина, тук изключвам папагалите като гореспоменатата докторка. Тук се преследват други цели които ако ти кажа трудно ще ми повярваш, но прекия резултат от т.н. алкално хранене е отслабване на тялото, много лошо храносмилане, умствена мъгла, отслабване на имунната система и съпротивителните сили на организма.
4
0
 
2
 
! Отговори
ИСтинаТА преди 9 години
У - ВАН мн си зле,вземи малко прочети материяли и не ми пиши глупости за киселинните среди,че убивали патогените ,,ала бала,точно обратно,кавал,точно Киселинната среда води до рак и доста заболявания,но нямам намерение да ти обяснявам,,Алкалната среда е мн важно,PH на средата е наи-важният фактор,който е интелектуален и умен,знае.
3
1
 
8
 
! Отговори
У-Ван преди 9 години
Глупости, колкото по-силна е стомашната киселина толкова по-добре се усвоява храната и се извличат минералите. Хиените иват много силна стомашна киселина и смилат и костите и имат едно от най-хранителните кърми. За да имате силна стомашна киселина трябва да се яде достатъчно сол - морска, сирене и други ферментирали храни, месо, кафе. Когато средатав организма не е кисела в него лесно проникват патогени, киселините убиват патогените.
2
1
 
1
 
! Отговори
хе хе! преди 9 години
Тази не е добре! Аз ручам това рибе по 30 лева килоъо всеки ден! Що не ходиш да се переш некаде!?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
няма проблем ние сме намалили даже и бюджета