Как да подобрим продуктивността си на работното място?

8 начина, проверени от научни изследователи
26 авг 2014 22:07, Румяна Тасева
5
Как да подобрим продуктивността си на работното място?
Източник: Reuters

Трудно се работи в сезона на отпуските. Не само защото се налага да отменим колега и се натоварваме повече. Подобен спад на трудовия ентусиазъм ни е познат и с напредването на седмицата по принцип. Докато в началото ходим на работа пълни с ентусиазъм, то умора в усилията за постигане на целите се регистрира задължително сряда следобед. Какво би могло да ни спаси от леката ленивост в четвъртък сутрин или в сезона на отпуските?

Ето няколко препоръки за подобряване на продуктивността по здравословен начин, които, освен това, имат и дългосрочен ефект ...


1. Ставайте по-рано

Със сигурност работодателите имат полза при интервюта за набиране на персонал да се интересуват от обичайния час на ставане от леглото сутрин. Оказва се, че така наречените „чучулиги“ или ранобудници са само 10% от хората, а те са отличаващите се с висока продуктивност. Изводът на изследователите е, че ранното събуждане дава възможност за извършването на повече дейности и подобрява организирането на работата, което и дава значителна преднина в отмятането на служебните задължения на тези служители.

За да се придобие малко от тяхната продуктивност, не се налага да променяте изцяло стила си на живот. Бъдете си „сова“ колкото искате и се радвайте на нощния си живот. Ще трябва обаче да направите само една жертва. Научете се да ставате 5 минути по-рано от необходимото ви. Но да ставате, а не да се събуждате и оставате да се излежавате в леглото...


2. Оптимизирайте графика си

Колкото и да съставяте списъци със задачи, едва ли ще успеете да постигнете желаното, ако не работите със срокове. За да бъдете продуктивни, добре преценете от колко време се нуждаете за извършването на всяка дейност и добре прецизирайте дневния си график. Да, съставете си списък, но по този критерий и срещу всяка отметка, поне първоначално, си записвайте крайния срок за приключването на задачата.

Повече можете да прочетете в Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: работно мясторабота
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
7
 
! Отговори
Така е по света преди 9 години
Но у нас:Ако подобриш продуктивността си, ще забележат, разбира се, и ще ти вдигнат нормата.Или пък ще ти натресат за сътрудник някой мързеливец, който е близък на шефа, за да работите по една задача двамата заедно, а после да ви платят така, че все едно сте вложили еднакъв по количество и качество труд. След това ще намерят повод да дадат премия на него, а на теб - не.
1
0
 
7
 
! Отговори
бай Тошо преди 9 години
Евалата! И в 6 часа да ставаш, и в 11 часа да ставаш, ако правиш добро впечатление ще си първенец!Ако не правиш добро впечатление, и пръв да дойдеш на работа, шефът ще те обяви за ***.Стар, изпитан социалистически принцип! Нали и сега ни управляват старите комунисти и важат същите порядки!!!