Какво ни кара да преяждаме, когато сме сами?

Когато липсва контролът на чуждите очи
26 авг 2014 17:30, Мария Дуковска
4
Какво ни кара да преяждаме, когато сме сами?
Снимка: Freeimages.com
Често се налага да ядем сами. Според проучванията на закуска се случва да сме сами в 60% от случаите, на обяд – около 55%, а на вечеря приблизително 70%. Тенденцията да злоупотребим с количеството и вида храна, докато сме сами, значително се покачва.

Изследователи установили, че когато нямаме компания за хапване, сме много по-склонни да преядем. Тогава нездравословните навици взимат връх, а от този вреден кръговрат се излиза трудно.

Кои са най-големите грешки, които ни карат да преяждаме, когато ядем сами?

Приготвяме си прекалено голяма порция

За хората, които живеят сами или често им се налага да се хранят само в своята компания, са склонни да си сипват повечко храна. По отношение на готвенето е много трудно да се сготви количество само за един човек. Това е и една от причините да преяждаме, когато сме сами. Това крие рискове от наднормено тегло от порядъка на 20 кг.

Поглъщате храната твърде бързо

Когато сме сами и нямаме компания за разговор, ние сме много по-съсредоточени върху самото ядене. Това е предпоставка да се нахраним прекалено бързо, за да се върнем към обичайните си задължения.

Особено в обедната почивка, когато ни се иска хем да хапнем, хем да си починем, хем да пийнем и кафе, прекалено бързото и некачествено дъвчене почти 100% е налице.

Останалите причини може да прочетете в Az-jenata.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Причината не е в липсата на чуждите очи, а в слабата воля.
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мария, напиши една статия за секса след преяждане.