9 съвета за щастие

Как да променим светогледа си, за да имаме успех и самочувствие
27 авг 2014 21:08, Румяна Тасева
8
9 съвета за щастие
Източник: Reuters

Начинът, по който мислим, никак не е без значение за самочувствието ни и изпитването на щастие. Защото обикновено повтаряме един и същ модел на поведение, а времето лети. С него се изпускат възможности и личното щастие все повече ни заприличва на химера и мисия невъзможна.

Кои са тези мисли, които най-често ни спъват...


1. "Не е достатъчно..."

Вероятно сте преживявали подобна ситуация: попадате на обява за работа, която отдавна мечтаете да изпълнявате. Но, да речем, английският ви не е достатъчно добър и затова просто преминавате към изпълнението на текущите си задачи за деня. Или пък, все отлагате сериозното си обвързване, защото работата ви не е сигурна или не сте едва в началото на кариерата, заплатата не е достатъчно голяма, пък и жилището...

Всъщност, условията в много редки случаи могат да бъдат такива каквито ги желаем или очакваме да са и се налага по-скоро да станем по-дръзки в изпълнението на собствените си желания, въпреки тяхната "недостатъчност". Ако се изправите и си кажете, че независимо от стечението на останалите обстоятелства ще постигнете желаното от вас, ще се чувствате по-добре. А за малките проблемни области се намират адекватни решения и "в движение".


2. "Не знам какво да правя..."

Това е типично поведение на пасивните натури. Не са доволни от положението си в момента, но и не предприемат каквото и да е действие, за да се почувстват по-добре. Няма как положението ни да се подобри, ако поне не осъзнаем в каква насока трябва да е промяната. Поставете си цели, преценявайки какво пасва на натурата ви и изградете мислен план, как можете да ги постигнете. Стъпка по стъпка отварянето към света, научаването на нови възможности, придобиването на нови знания, контакти и умения, дават решение след решение, предложение след предложение...


3. "Не съм готов!"

Любимият ви човек ви обича. Предлага ви да се съберете и сключите брак. Усещате и още повече осъзнавате, че това е вашият човек. Но не се решавате или дори отказвате, защото не се чувствате готов...

Всъщност, най-вероятно, ако родителите ни непременно са се чувствали готови за отговорностите по отглеждането ни, едва ли е щяло да ни има. Трудно е човек да се почувства на 100% готов за дадена стъпка, важното е да опита въпреки това, след като го желае, разбира се. Примерите са много. Трябва от време на време да се рискува, както трябва да ни е ясно, че няма идеални неща. В повечето случаи те се постигат с някакъв компромис. Въпросът е с какво може да се разделите при постигането на следващата ви крачка по пътя на щастието.

Останалите съвети за щастие можете да прочетете в Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: щастиесамочувствие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може се удавите.Може да скочите от някоя скала.Да пийне от онези хапчета за оправяне на настроението с повече алкохол да ви се засили ефекта.Можете да си продупчите ръцете с вилица.Или да пребиете някого.След това себе си.И никой няма да пита за вас.
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Агонията пршключва на мига и иаканията към вас с настъпването на смъртта.Каквото и да направите винаги ще се заяждат с вас решението е смъртта или терминал две.
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако се стигне до там родителите ви да издържат,много сте зле.Някои се развеждат.Като не ви е на ниво анг.ез ще кандидствате за работа,където езика не е толкова от значение.Като не желаете сериозно да се обвързвате,защото,не сте дорасли си казвате още в самото начало на връзката.Не иска чак такава мисъл.Иска да сте наясно със себе си и какво желаете да правите с живота си.
3
0
 
0
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Щастие , Щастие , Щастие !Най- щастливи сме ние финансовите анархисти !На колегите финансови социопати винаги им е достатъчно, готови са, и знаят как да ви свалят ризата от гърба и да Ви вземат залък от устата без грам неприятно чувство !А вие дерзайте !
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пфу!
1
3
 
3
 
! Отговори
Сашо пък преди 9 години
Сложете снимка на жена си в портфейла .При всяко отваряне да я виждате и да се сещате, че на това място щяха да бъдат пари .А парите са щастие .