Ядем повече плодове и зеленчуци, когато пием вода по време на хранене

Ако напитката е подсладена или газирана, наблягаме на готвените ястия
31 авг 2014 09:27,
4
Ядем повече плодове и зеленчуци, когато пием вода по време на хранене
Източник: Reuters

Ползите от консумацията на вода са изтъквани не веднъж от страна на учените. Ново проучване добавя още една към дългия „полезен“ списък. То е проведено от испански изследователи и установява, че когато се пие вода по време на ядене, хората са склонни да хапват повече плодове и зеленчуци. 

Целта е да се проучи връзката между хранителните навици на хората и това, което консумират те – плодове, зеленчуци, млечни продукти, солени и мазни храни, готвени ястия и т. н. 

Експертите анализират данни, свързани с хранителните навици на 1332 души на възраст между 20 и 79 години. Под внимание се взима всяка подробност – от броя хранения на ден, вида на консумираната храна, до напитките, които участниците пият по време на храненията. 

Изследователите достигат до две особено интересни открития – консумацията на подсладени напитки по време на хранене се свързва с редовното похапване на готвени ястия. От друга страна, тези, които пият вода, докато се хранят, изяждат две или повече порции плодове и зеленчуци.

Разбра се, както и самите автори отбелязват, установената връзка може да не е една от причините, но се отнася към желанието на човека да спазва здравословен хранителен режим.

Според тях е логично хората, които предпочитат водата пред газираните и подсладените напитки, да са същите, които консумират повече плодове и зеленчуци.

 

Повече полезна информация за здравословно хранене може да намерите да Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
6
 
! Отговори
до до бъмзи преди 9 години
Ако няма какво да ядеш на мене да ми се обадиш
1
0
 
5
 
! Отговори
... преди 9 години
А аз си мислих, че е Бербатов...