Гафове, които пречат да свалим килограми

Решението не е в драстичните диети
1 сеп 2014 21:50,
6
Гафове, които пречат да свалим килограми
Източник: Reuters

Ако трудно се събирате в любимите си дънки или теглото намалява, само за да се покачи отново, вероятността да допускате някои основни грешки по отношение на хранителния режим, е много голяма. Къде може да бъркате?

Разчитате на изтощителни диети

Решени сте да се лишите от килограми по най-бързия начин и взимате радикални мерки. Вероятно хранителният план не включва друго, освен грейпфрут и супа или хранителната му стойност е подобна. Когато дневният прием на калории се намали до по-малко от 1000, е съвсем сигурно, че килограмите ще се стопят.

По този начин обаче метаболизмът се забавя и когато дойде краят на диетата и се върнете към нормалния хранителен режим, организмът изгаря калориите по-бавно от обикновено, като по този начин загубеното тегло се възвръща. 

Пропускате закуска

Тази стъпка изглежда лесен начин за изгаряне на калории, тя обаче често има обратен ефект – оказвате се  по-гладни през останалата част на деня. Това може да доведе до непредвидени похапвания по време на работа и по-голяма порция на обяд, което неминуемо бележи скок в калорийния прием.

Богатата на протеини и фибри закуска може да намали усещането за глад през целия ден. Много проведени проучвания в областта установяват, че хората, които хапват сутрин, са по-склонни да поддържат здравословно тегло.

 

Повече полезна информация за различни хранителни режими може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
До Йо-Йо преди 9 години
Имам добра новина за теб.Пример аз и други като мен. Бях 88кг нач март 2013, сега съм 71кг, нямам проблем.Ето как-ядеш всичко което искаш, но определени грамажи не надвишаваш, т.е. на ден до 200 г въглехидрати, 36гр мазнини, поне 1,5 течности и поне 1,5 час активно движение-колкото повече по-добре. Ако спреш и месото още по/лесно ще отслабнеш. Ако замениш сладкишите с мед и плодове. Тиквата на пара е супер сладка. Трябва само да пресметнеш грамовете въглехидрати и мазнини. И никакво йойо.Опитай
4
0
 
1
 
! Отговори
До Йо-Йо преди 9 години
Какво като ти е напрегната работата? Можеш да си носиш ябълки, нектарини или каквото има според сезона, нарязано от къщи. И стига вече с тия понятия "закуски", не се ядяло вечер след 19 ч. и др. глупости. Аз си лягам в 5-6 сутринта, как да стане да не ям нощем? И така цял живот, а съм си кожа и кости и ям все "вредно".
3
1
 
3
 
! Отговори
ЙО-ЙО ЗАВИНАГИ преди 9 години
Бях 130 кг юни мин.год,задъхвах се,казах си стига.Почнах фитнес,диета и свалих 17кг. до Нова година.На фитнес ходих до средата на февруари,горе-долу успях да задържа.От средата на февруари до ден днешен качих 30 кг-сутрин без закуска,на обяд кроасан(работата ми е напрегната) и вечер почва угояването.Резултат-бодежи в сърцето,задъхване след 100м,и прекомерно изпотяване.ПИСНА МИ ::::::(((((((((
2
1
 
5
 
! Отговори
Бльок преди 9 години
Диетата е само глад !
1
1
 
9
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Номер 1, това е абсолютната истина която казваш! Всичко друго е бошлаф - пропускаш закуска, пропускаш макуска... дрън-дрън ярина!Познавам много хора, които ядат като прасета без да спират и са кльощави като щъркели.Други не смеят едно бонбонче да изядат "за да не им се лепне". И пак са си дебели.Бошлаф са тия приказки, че имало "грешки", бошлаф!