Отпускането на кожата при отслабване може да се предотврати

Физическите упражнения са много важни
11 сеп 2014 21:21,
0
Отпускането на кожата при отслабване може да се предотврати
Източник: Reuters

Свалянето на килограми е задача, която изисква промяна в хранителния режим, както и ежедневни тренировки и немалко ограничения. Много често обаче, след загубата на нежеланите килограми, кожата се отпуска. Може ли този проблем да се избегне?

Не губете килограми прекалено бързо

Бързата загуба на излишните килограми често води до отпусната кожа. В основата си, кожата има определена еластичност. Когато качите излишни килограми или отслабнете, тя се разширява или свива, за да се приспособи към тези промени. 

Когато обаче загубата на тегло е прекалено голяма за много кратък период, кожата не е в състояние да реагира толкова бързо. Това води до нейното отпускане и увисване. За да се предотврати неприятното състояние, трябва да сваляте не повече от един килограм седмично. 

Не пропускайте упражненията 

Физическите упражнения са основен компонент на всеки режим за сваляне на килограми. Въпреки това обаче, много хора ги пропускат, като се съсредоточават само върху хранителния режим. Това е огромна грешка. 

Тренировките не само помагат за загубата на килограми, но също така и подобряват еластичността и гъвкавостта на кожата. Това означава, че е по-малко вероятно да се появи увисване на кожата. Трябва да тренирате поне 5 – 6 дни седмично в продължение на 45 мин. до един час.

 

Повече полезни съвети за красота може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари