Отсъстваме повече от работа, когато сънят не е качествен

Нужни са между 6 и 10 часа всяка нощ
12 сеп 2014 21:22,
1
Отсъстваме повече от работа, когато сънят не е качествен
Източник: Reuters

Когато хората спят по 7 – 8 часа всяка нощ, те по-рядко отсъстват от работа, сочи ново проучване. 

Изследователите обясняват, че оптималната продължителност на съня трябва да се насърчава, тъй като прекомерният сън или липсата на такъв често води до здравословни проблеми, респективно и на повече отсъствия по болест сред служителите. 

Авторът на проучването – д-р Теа Лалука от Финландския институт по професионално здраве, и нейният екип анализират данните от проучване на близо 4 000 финландски мъже и жени, на възраст между 30 и 64 години. Участниците са работили през цялата година, преди провеждане на проучването. 

На всеки един са зададени серия от въпроси относно навиците им, свързани със съня, и тези, касаещи здравословното му състояние. А данните, предоставени от Институцията за социално осигуряване във Финландия, помагат за установяване на работните отсъствия, продължили повече от десет дни. 

Изследователите откриват, че мъжете и жените, които спят по пет или по-малко часа всяка нощ, както и тези, които спят повече от 10 часа, отсъстват от работа до девет дни повече, в сравнение с хората, при които продължителността на съня трае 7 – 8 часа.

 

Още полезна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
милиционер преди 9 години
Че аз по толкова часа спя само на работа, докато чакам пенсията и заплатките накуп.