Начини, с които да противодействате на бръчките

Има и фактори, свързани със стареенето, които можем да контролираме
15 сеп 2014 22:31,
2
Начини, с които да противодействате на бръчките
Източник: Reuters

Около 35-годишна възраст обикновено започват да се забелязват първите признаци на стареене – изтъняване на кожата и появата на фини линии. Усещането, че тя е суха остава, дори и след нанасянето на хидратиращ продукт. 

Започват да се появяват старчески петна и спукани кръвоносни съдове, които не отминават, а първите бръчки се взират във вас от огледалото. Преди да започнете да се паникьосвате, трябва да осъзнаете, че остаряването е напълно естествен процес. Всъщност, кожата е първият орган, който разкрива възрастта. 

Много от тези ефекти главно се дължат на фактори, свързани с изтъняването на епидермиса и намаляване притока на кръв към кожата – естествени процеси. Има обаче и други външни фактори, които можете да контролирате...

По-малко време на слънце

Редица проучвания установяват, че слънцето е основният виновник за появата на бръчки. Трябва да защитавате кожата със слънцезащитен продукт, когато се излагате на слънце, а ако то е много силно, да стоите на закрито. 

Пийте повече вода

Недостатъчното хидратиране е втората основна причина за прекомерната появата бръчки. За да запази еластичността си, кожата има нужда от постоянен прием на вода. Ако не осигурявате достатъчно течности на организма, кожните клетки започват да губят своята еластичност, което предхожда появата на бръчки.

 

Повече полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари