Съвети за по-добра концентрация

Обособете място за учене
16 сеп 2014 21:13,
3
Съвети за по-добра концентрация
Източник: Reuters

Сезонът на отпуските отмина и вече настъпва активната част от годината. Ако досега сте си позволявали да бъдете по-лежерни, оттук нататък трябва да се изолирате от всичко, което ви разсейва, и да си върнете фокуса. Как да „превключите“ на работна вълна и да подобрите концентрацията си?

Инвестирайте в сън. Недостатъчната почивка през нощта води до затруднение по отношение на концентрацията, затова не подценявайте съня. Нуждите на всеки човек са различни, но те варират между 6 и 10 часа.

Трябва да си осигурите също така и комфорт, за да имате качествен нощен сън. Така ще бъдете по-продуктивни на следващия ден. 

Не забравяйте да тренирате. Проучване на изследователи от Медицинското училище в Харвард открива, че физическите упражнения подобряват паметта и концентрацията. Важно е тялото да бъде активно и тонизирано.

Отстранете всичко, което ви разсейва. Затворете електронната поща, Фейсбук, Туитър. Изключете звука на телефона и всичко, което бръмчи, вибрира или издава някакъв друг звук, освен в случаите, когато те са свързани с работния процес. Истината е, че всеки страничен звук може да ви разсее.

Поддържайте рутината. Ако спите, работите и почивате хаотично, ще пропилеете енергия в опити да организирате времето си. 

В този смисъл – важно е да се събуждате по едно и също време всеки ден. По този начин хормоните влизат в ритъм, като ви дават повече енергия, яснота и фокус още от сутринта.

 

Повече полезна здравна информация може да прочетете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ха ха Института в Харвард , откри , че трябва да имаме физически упражнения !Ами в България през 60-те още , учениците имаха упражнетя сутрин за 15 мин. преди да влязат в класните стаи !
1
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 9 години
А аз първо прочетох 'мастурбация", но след като разбрах за какво става въпрос, и загубих интерес към статията.