Наднормено тегло – причини и последствия

Как да изчислим индекса телесна маса?
17 сеп 2014 22:44,
8
Наднормено тегло – причини и последствия
Източник: Reuters

Наднорменото тегло е състояние, което се характеризира с прекомерно количество мазнини в тялото.

Това се случва, когато се приемат повече калории в сравнение с изразходваната енергия. Излишната енергия се съхранява под формата на мазнини в тялото. 

Обикновено състоянието не води до сериозни физически оплаквания, но повишава риска от сърдечни заболявания, високо кръвно налягане, диабет, висок холестерол. 

Излишните килограми могат да доведат до задух или проблеми със ставите. Наднорменото тегло понякога може да бъде наследствено, но най-честата причина за него е небалансираният хранителен режим, нездравословни хранителни навици и липса на физическа активност. 

Психологически фактори също могат да играят роля. Така например може да започнете да се храните повече, вследствие на скръб, ежедневни проблеми или стрес.

Един от най-популярните методи за определяне дали даден човек страда от наднормено тегло, е изчисляването на индекса телесна маса. Той се пресмята като разделите теглото си в килограми на височината в метри на квадратен метър. 

Цялата статия, заедно с видео по темата, може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Еми преди 9 години
До Нека да ви развеселяХаресвали са обратното на масовата жена по онова време. Селянката е била червендалеста от работа-дебели глезени и здрав кръст и суха от недоядане в ръцете и краката. Сега коя колко е била девствена незнам.
2
0
 
4
 
! Отговори
Нека да ви развеселя преди 9 години
Потърсете в нета материали за мадам Помпадур - легендарната френска кралска любовница.В един от тези материали се пояснява, че тя отговаряла точно на критериите да съвършена красота, които били актуални по онова време във Франция. После авторът изброява тези критерии. В края на този интересен списък се казва какво трябва да е тънко и какво - дебело, за да се счита една жена за съвършена красавица. Тънки трябвало да са талията и глезените, а дебели - ръцете, краката и седалищните части!
1
4
 
3
 
! Отговори
РЕЗЕРВАТЪТ преди 9 години
Друго си е анорексичка.