Захарта вреди на кожата

Оказва се, че ефектът й върху красотата не е толкова "сладък"
1 окт 2014 13:07,
2
Захарта вреди на кожата
Източник: Reuters

Захарта и захарните продукти може да имат приятен вкус, но ефектът им върху кожата далеч не е толкова „сладък“. Те имат странични ефекти, които се изразяват в преждевременно остаряване, нежелано окосмяване и др. Как по конкретно консумацията на захарни изделия може да повлияе на красотата?

Захарта и акнето

Акнето е състояние на кожата, което има както физически, така и психологически ефекти, особено сред подрастващите. Обикновено се наблюдава по лицето, врата, раменете, гърдите и гърба. Причината за появата му е запушването на космените фоликули със себум и мъртви кожни клетки. 

Когато се запушат, космени фоликули се възпаляват или инфектират, вследствие на което се появяват червени гнойни пъпки – акне. 

Редица проучвания сочат, че акнето е тясно свързано с хранителния режим, с висок гликемичен индекс. Гликемичният индекс е стойност, показваща скоростта, с която богатите на въглехидрати храни се отразяват на отделянето на инсулин в организма. Захарта и захарните продукти имат най-висок гликемичен индекс.

 

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Шаран -БГ преди 9 години
Доказано е от мастити учени, че найопасната форма на съществуването за човека това е животът. Всичко му е полезно в началната фаза и вредно в последната! НО/ голяма НО/, за да има съществеване без болка, трябва да се спазва простичката заръка на древния мъдрец НИЩО ПРЕКАЛЕНО !!!!
1
0
 
6
 
! Отговори
### преди 9 години
Най-бързо остаряват мозъците и сърцата лишени от въглехидратната си храна, която е единствената за тях. Сегашните са с увредени черни дробове и панкреаси от ваксините, особено от тези против едра шарка и хепатит В. Всички ваксини дават отрицателни странични ефекти дори и след 40 години след прилагането им върху пациента !