Защо сешоарът и пресата увреждат косата?

И как може да се предпазите
1 окт 2014 18:10,
0
Защо сешоарът и пресата увреждат косата?
Източник: Reuters

Изсушаването на косата със сешоар или изправянето с преса може да ви помогне да придобиете желания вид, но за сметка на увреждането й. Експертите обясняват защо това е така. Косата ни е съставена от протеинов комплекс, обвързан с много връзки между протеините. 

Вследствие на сушенето или манипулирането на косата с преса, водоразтворимите хидрогенни връзки може да се разпаднат и да се формират отново. Това е причината, която позволява на косата да придобива определена форма, когато се третира с топлина. 

Когато разпадането на връзките се случва често, се засяга реформирането на връзките в косъма, вследствие на което се появяват накъсаните краища. 

Тези увреждания обаче могат да се избегнат като използвате по-студената въздушна струя на сешоара. Това ще отнеме повече време за сушене, но значително ще намали уврежданията на косата. Ако използвате преса за изправяне, поставете преди това термозащитен серум. До известна степен той ще я предпази.

Препоръчително е също така да използвате продукти, които са предназначени за вашия тип коса и скалп. По този начин ще се предотврати последващо загрубяване на косата, следва да се възстановят нанесените увреждания и косъма да се заздрави. 

Освен козметиката, много важен е и хранителният режим. За здрава и красива коса, трябва да се стремите ежедневно да включвате мастни киселини, съдържащи се в орехи, бадеми, риба на скара ленено семе.

 

Повече полезна информация за здраве и красота може да прочетете на Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари