Депресията причинява и физическа болка

Какви могат да бъдат симптомите?
17 окт 2014 12:44,
2
Депресията причинява и физическа болка
Източник: Reuters

Депресията е ментално заболяване, но то може и да засегне не само ума, но и тялото. Така например проблемите със съня може да се дължат на депресия. Затрудненото заспиване или честите събуждания са типичен симптом. Някои засегнати обаче може да спят повече от обичайното. 

Болката в гърдите може да бъде знак за проблеми, свързани с белите дробове, сърцето, стомаха. Но понякога може да бъде симптом и на депресия. Освен това, има и връзка между състоянието и сърдечните заболявания. 

Депресията може да повиши риска от сърдечно заболяване. От друга страна, хората, които са преживели сърдечни пристъпи, са по-склонни да страдат от депресия. 

Ако чувствате умора и ви липсва енергия, дори и да спите и си почивате, това може да означава, че сте депресирани. Умората и депресията могат да се „подхранват“ взаимно“. 

Според мащабно проучване хората, които страдат от депресия, са четири пъти по-склонни да развият необяснима умора, а за страдащите от умора е близо три пъти по-вероятно да се депресират.

Болките в мускулите и ставите също се свързват с менталното състояние. Ако страдате от продължителна болка, това може да доведе до депресия. Самото състояние може да доведе до болка, тъй като двете споделят химически съобщения в мозъка. 

Хората, страдащи от депресия, са три пъти по-склони да страдат от продължителна болка.

 

Още полезна здравна информация може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
първа помошт преди 9 години
Ас сам медицинска сестра и обичам да слушам естрадна музика, когато ходя пеш до моята работа - болницата. Испитвам състрадание към моите пациенти, също и към минувачите, с които се разминавам. Когато някой ме заговори и ас веднага започвам да испитвам състрадание към него, защото знам как е мъчно и трудно страданието на горките хора. Аз също страдамь, а към мен състрадание испитва богь.
1
0
 
9
 
! Отговори
СОЦИАЛНИ ГРИЖИ преди 9 години
Медиите служещи на западни рекламодатели водят мощна психотронна война срещу българите!Лошите новини и тормоза с вменяването ,че живеят не сигурно причиняват тежки депресии, самоубийства т.н.