Във ВМА тренират как да реагират в случай на ебола

Ще бъде осигурена и специална линейка от Израел
17 окт 2014 17:22,
11
Във ВМА тренират как да реагират в случай на ебола
Снимка: Архив Reuters

Във ВМА се провежда усилена подготовка и тренировки на екипи от лекари за това как да се реагира при случай на болен от ебола в нашата страна, каза д-р Андрей Галев - началник на Центъра по военна епидемиология и хигиена към ВМА, съобщи БНР. Той участваше на дискусия по проекта "Инициатива за здраве и ваксинопрофилактика" в Министерския съвет.

Галев коментира още, че термокамерите на Летище София, които следят за случаи на ебола, не са най-сигурната защита. Това е така, защото инкубационният период на болестта е дълъг.

От Израел ще бъде осигурена линейката за превозване на болен от ебола, която очаква ВМА, уточни д-р Андрей Галев. По думите му ще има нови костюми за персонала при евентуални случаи от ебола. Според него системата на здравеопазването в Европа би трябвало да може да потуши такова заболяване, за да не се стигне до епидемия.

Инфекциозна болница от понеделник също ще обучава свои екипи, каза директорът на Инфекциозна болница в София д-р Татяна Червенякова.

"Другата седмица ние ще направим обучение, имаме защитни костюми. На инфекциозна болница основният й корпус в момента е в ремонт и реконструкция, но останалата част е павилионна. Веднага можем да отцепим един павилион и да го направим за контактни или ако има повишена заболяваемост", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 9 години
ОТНОВО АМЕРИКАНЦИТЕ ПУСНАХА ВИРУС ЗА ПРОБА В АФРИКА -НО КАТО ЧЕТА НАЧИНИТЕ НА ЗАРАЗЯВАНЕ Е НЕЩО СТРАШНО 1000 ПЪТИ ПО ЛОШО ОТ СПИН
7
0
 
0
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Тая стaтия трябваше да я пуснете в категория "Порция смях". :D
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тренирайте,тренирайте,защото държавата ни е разграден двор,през уж заградената(отчасти)граница с Турция продължават да влизат чужденци от всякаква раса и никой не знае колко са и къде отсядат,а в някои случаи ги намират случайно в центъра на София.Така че,пазете се граждани както можете,защото държава няма.
5
0
 
6
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Направено е най-важното - пряка линия до Светия Синод за съдействие !
4
1
 
5
 
! Отговори
без паника преди 9 години
спокойно, в бг няма да има ебола.гарантирам ви !...освен ако наскоро някой не се е ваксинирал с американски ваксини...
3
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За еболата не е ясно как ще разберем, докато за герболата мит'ряла се лекува чрез болнични по 2-3 месеца! Ако нема правителствео герболата ще продължи и повече!
2
2
 
8
 
! Отговори
PhD преди 9 години
ако някой пукне от ебола в бг. никой няма и да разбере ! тука са толкова улави лекарите, че немам думи!! най-много парацетамол да предпишат за настиката ( или там каквато и далавера да въртят с медецинския представител дето ги обгрижва) и толкова .... случая е приключен да ама не! щото ще почнат да падат кат круши джи-питата!!!! и емесарите няма да могат да ги спасят .... така че опичайте се увреме , докато не дойде еболата, че първо при вас ще почука !
1
0
 
9
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Е много ясно как ще реагират - ще вдигат рамене и ще препращат към други институции, ще се правят на улави и ще се крият от отговорност