Три болници подемат инициативи в битката с рака

Проявите са свързани със Световния месец на борба с карцином на гърдата
22 окт 2014 17:38,
3
Три болници подемат инициативи в битката с рака
Снимка: архив Булфото

Болница "Св. Марина"- Варна и столичните Специализирана  болница за активно лечение по онкология /СБАЛО/ и АГ-болница  "Св. София" организират различни инициативи по повод Световния месец за борба с рака. Това съобщиха от лечебните заведения, които са обединили усилията си в борбата срещу карцином на гърдата.

Кампанията има за цел да насочи общественото внимание към профилактиката и ранното откриване на заболяването, възможностите за лечение и необходимостта от психологическа подкрепа за жените с тази диагноза и техните семейства.

В болница "Св. Марина" ще се извършват безплатни прегледи и консултации при мамолог всеки работен ден от 27 октомври до 7 ноември включително, след предварително записване на тел.: 052/ 978 660.

Седмица, посветена на комплексните грижи след активно лечение при пациенти с рак нагърдата, ще има в СБАЛО. Тя ще бъде в периода 27-31 октомври. Комплексните грижи включват изследване на туморен маркер на млечна жлеза СА 15-3, среща с психолог и лекар по физикална и рехабилитационна медицина.

Изследванията на туморен маркер на млечна жлеза СА 15-3 ще се извършват в рамките на същия период, в Отделение по нуклеарно -  медицинска диагностика "ИН ВИТРО", от 8.30 до 10.30 ч, без предварително записване. Допълнителна информация ще бъде предоставяна на тел.:02/8076258. Груповата среща с психолога на болницата - Вероника Иванова, на тема: "Психосоциална рехабилитация при жени, провели активно лечение следствие карцином на гърда", ще бъде на 28 октомври, от 11.00 ч. в аулата на болницата.

Груповата среща с д-р Мая Желева - лекар по физикална и рехабилитационна медицина, на тема "Ролята и значението на рехабилитацията за профилактиката и лечението на  усложненията след активно лечение при рак на гърдата", ще бъде на 30 октомври, от 10.30 ч., в аулата на болницата.

В болница "Св. София" вече се извършват безплатни прегледи при мамолог и консултации с психолог за диагностицирани с рак на гърдата жени и техните семейства. Поради големия интерес, всички часове са заети, но лекарите напомнят, че всички желаещи могат да получат направление от личния си лекар, с което да се прегледат извън фиксираното в кампанията време.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: рак на гърдата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
...Държавата насила направи лекарите новобогаташи, пълнейки сметките им с парите от нашите осигуровки и им осигурява пълен комфорт по отношение на отговорността за взетите от тях решения. Ако някой се захване да събере случаи на лекарски грешки в България мисля, че резултата ще бъде ужасяващ...
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
.. Дядо ми навремето казваше : здравето в ръцете на лекар и парите в ръцете на адвокат не си давам! Повече от 5 години не съм стъпвал при лекар, сигурен съм че ако отида - веднага ще бъда диагностициран поне в 5 направления....за да бъдат "изсмукани" 5 клинични пътеки, платени 20 потребителски такси и няколко консултации....Българското здравеопазване е една от най-тежките форми на геноцид в Европа към този момент.