Кое е важното в грижата за детските зъбки?

За повече детски усмивки
25 окт 2014 15:27, Румяна Тасева
3
Кое е важното в грижата за детските зъбки?
Източник: Reuters

Помислете за градежа на зъбите на децата още преди да е започнало никненето на първите млечни зъбчета и продължавайте с профилактиката до смяната им с постоянни. Грижите се извършват продължително време, но си заслужават усилието и търпението – ето как и защо.

1. Появата на първите зъбчета

Прорязването на млечните зъби започва около шестия месец от живота на кърмачето, но са възможни отклонения – както много ранна поява, така и закъснение до навършването на първата година. Долните централни резци обикновено се появяват първи, последвани от горните. До около 30-тия месец вече трябва да са пораснали всички 20 млечни зъби.

При някои деца пробивът на млечните зъби е сравнително безболезнен, но при други има силно изразени болка, нервност и плач, лош апетит, увеличено отделяне на слюнка (може да е съпроводено с обрив около устата поради лигавенето), леко повишаване на температурата, зачервени и чувстителни венци, болка в ушите, нарушен сън, диария.

Как да облекчите симптомите? С леко разтриване и натиск на венците с чист пръст; с помощта на охладена гризалка или подходяща гумена играчка.

Хомеопатите препоръчват напълно безопасното за бебето лечение на симптомите с помощта на следните препарати: Belladona – успокоява болката и регулира повишената температура. Chamomilla (лайка) – има успокояващо действие, намалява диарията. Ferrum phosphoricum (железен фосфат) –за възпалената лигавица и също така за понижаване на телесната температура. Hepar sulfuris – предпазва от влошаване на възпаленията в устата. Pulsatilla – облекчава отока и възпалението.

За улеснение на родителите всички тези съставки се предлагат в аптечната мрежа и като комбиниран хомеопатичен препарат за облекчаване на симптомите при никнене на млечните зъби.

Продължението на материала може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: никненезъбки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
Феята на зъбките преди 9 години
1. Мийте зъбите на децата си (те не могат сами нямат маноалната прецизност, побе докато не се научат да пишат). Започнете веднага след появата на първото зъбче.2. Не им давайте мляко или сокове от шише за приспиване или нощем.3. Ограничете сладкото и го давайте само вечер като десрет и след това мийте зъбите.Това са 3те най-важни стъпки, за да запазите зъбките на децата здрави.4. Водете ги поне веднъж годишно на профилактични прегледи при зъболекар. Ранната диагностика е мн важна.
2
0
 
2
 
! Отговори
7 преди 9 години
Ползвайте пасти за зъби без флуорид!Тази химия трови вас и вашите деца!
1
3
 
4
 
! Отговори
Бабанка преди 9 години
Ако са криви може да се поизправят с чукчето