Как да се справим с невродермита?

Той поразява чувствителни, боязливи малки деца
30 окт 2014 16:03, Румяна Тасева
0
Как да се справим с невродермита?
Снимка: Reuters

Ако двамата родители имат предразположеност към заболяването невродермит, децата им също се разболяват в 40-60% от случаите.

Невродермитът поразява чувствителни, боязливи малки деца, които е възможно да имат и психосоматични смущения, споделя наблюденията си немският натуропат графиня Ангелика Волфскийл. В над 30-годишната си практика с различни методи на холистичната медицина тя е натрупала богат опит как с помощта на природолечението може да се помогне при хроничното заболяване, придружено от неприятен, силен сърбеж.
 
Немският натуропат ще изнесе в България серия от безплатни образователни лекции в началото на ноември (в София на 4.11. в НДК от 18.30 ч.; Пловдив - 5.11. в хотел „Санкт Петербург” от 18.30 ч.; Варна - 6.11. в хотел „Черно море” от 18.30 ч. и в Бургас на 6.11. в театър „Адриана Будевска” от 13.30 ч.). На лекциите си, посветени на проблемите на щитовидната жлеза, тя ще представи и първото българско издание на книгата си „Шуслерови соли за деца”. В нея е събрала над 200 симптоми на обичайните здравословни проблеми в детска възраст и тяхното лечение. Ето какви са съветите на Ангелика Волфскийл във връзка с природолечението на невродермита.
 
1. Какви са причините?
 
Все повече родители водят децата си в кабинета на графиня Ангелика Волфскийл с оплакване от невродермит (познат също като атопичен дерматит). При невродермита пациентите реагират срещу антигени от околната среда. Ако двамата родители имат предразположеност към заболяването, рискът децата им също да се разболеят е много висок. Принципно става въпрос за дисбаланс на защитните сили на организма, при което епидермисът е свръхчувствителен.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари