Домашните любимци подпомагат детското развитие

За първи път провеждат консултации по темата
31 окт 2014 22:40,
2
Домашните любимци подпомагат детското развитие
Снимка: Reuters

Отглеждането на децата заедно с домашни любимци може да има много позитиви - от научаване на малките да носят отговорност, през намаляване на стреса, безспокойството и агресията до по-лесно приемане на смъртта като естествен завършек на живота.

 
Общуването с животното, освен това може да подпомогне развитието на говора и научаване на децата да четат. Отглеждането на куче пък може да насърчи подрастващите и за повече физическа активност, разходки и игри.
 
Това са само част от добрите страни на отглеждането на деца с домашни любимци според експертите, които се включиха в първите по рода си у нас безплатни консултации на семейства “Децата и домашните любимци”.
 
Проектът е съвместна инициатива на Центъра за терапия на комуникативни и емоционално-поведенчески нарушения в Нов Български Университет и PETS&U. Целта беше всички желаещи да популчат компетентен съвет от различен тип специалисти – клиничен психолог, ветеринарен лекар и специалист по модификация на поведението на кучето.
 
Огромна част от българите са отворени за идеята да отглеждат децата си заедно с домашен любимец, показва онайн анкета на PETS&U, в която се включиха близо 1500 участника. 81% от респондентите са категорично ЗА, 9% биха подкрепили, но само след като детето навърши определена възраст.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Нужна е култура, преди 9 години
за да отглеждаш домашен любимец.В този смисъл коментатор 1 има право. Не всеки съумява да научи детето си как да се държи, контактувайки с животно.От себе си ще добавя, че е препоръчително да има куче или котка всеки, който живее в къща с двор. Ползите са много, но и отговорностите на стопанина не са малко.Да отглеждаш животно в апартамент е наказание за самото животно, а за стопанина и съседите му може да възникнат рискови ситуации и други неприятности. Но всеки и свободен да решава сам.
1
2
 
1
 
! Отговори
Кучето е болест преди 9 години
Аферим бе, стига глупости. Наскоро гледах малко момче как гали кученцето си, после си купи баничка и с неизмити ръчички се яде баничката, споделяюки я с кучето си. ЗАТОВА: В Европа има над 800 болни от КУЧЕШКА ТЕНИЯ; от тях, в БЪЛГАРИЯ - над 400; от тях във ВАРНА над 200. Госпожи и господа от Медиите, престанете хвалбите ви по кучкоманията, нашите деца не заслужават да са най-болните в Европа. Родителите, вместо да реват за помощи, да пазят предварително своите деца.