Учените: Бирата е и полезна!

Но, разбира се, при умерена консумация
Обновена: 1 ное 2014 10:48 | 1 ное 2014 10:39,
24
Учените: Бирата е и полезна!
Снимка: Reuters

Учените най-сетне потвърдиха чаканото от мнозина почитатели на бирата предлоположение: тя може и да е полезна за нас.

При умерена консумация пенливата напитка може да има ползотворен ефект върху състоянието на сърцето, дихателните пътища и върху много други аспекти от здравето и балансирания начин на живот.
 
Тези и други научни факти за качествата на пивото бяха представени по време на Седмия европейски научен симпозиум „Бира и здраве“, провел се в Брюксел. Събитието събра над 120 представители на медицинските среди, научни институти, медии и неправителствени организации от Европа, Африка и Южна Америка.
 
Събитието традиционно предоставя възможност на учени от цял свят да споделят резултати от медицински проучвания относно свойствата на бирата и нейното позитивно въздействие върху консуматорите й.
 
Още с откриването на симпозиума беше подчертано, че потенциалните ползи от пивото се дължат на неговия специфичен състав, който традиционно е около 90% вода, 5% екстрактни вещества, идващи от малца, пивните дрожди и хмела и 5% алкохол. Именно ниската концентрация на алкохол в голямо количество вода, както и наличието на 50 различни полифеноли, полизахариди, витамини и други биоктивни субстанции, допринасят за благотворния потенциал на пивото върху здравето и качеството на живот.
 
В рамките на форума бяха представени 11 научни доклада, разделени в три сесии. В панела „Умерената консумация на бира и вашето здраве" бяха дискутирани ползите от антиоксидантите във ферментиралите напитки. При пивото съдържанието на специфични полифеноли оказва положителен ефект върху дихателните пътища и сърдечносъдовата система, дори при пациенти, претърпели сърдечен удар.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
8
 
35
 
! Отговори
Макс преди 9 години
Пич, откраднал си ми ника, но щом си бираджия простено да ти е. А да си отвориш бутилка тъмно през зимата и пред камината си е удоволствие номер 2 след секса. Даже като се замисля може и номер 1 да е. Наздраве!
15
8
 
35
 
! Отговори
Maks преди 9 години
Колеги, да вдигнем наздравица с чаша бира по повод научното откритие. Току що налях чаша тъмно , за да ми светне :-)
14
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък обичам да пия студена бира в люта зимна нощ.
13
8
 
34
 
! Отговори
Готино преди 9 години
Японците бяха доказали,че консумацията на бира през зимата има противогрипен ефект..
12
8
 
32
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
че аз не познавам хора да пият Загорка.
11
8
 
32
 
! Отговори
Луд преди 9 години
Жалко защото пия бира предимно през лятото ,а по това време на годината по примера на мъдрите ми по-възрастни роднини пия греяна ракия и червено вино ,но пък сега не знам дали са полезни за бога.
10
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бирата е полезна по една чаша на ден ама 200грама не ТРИ ЛИТРОВА ХАЛБА !!!Айлу ри ола ри ола.... тиролски мъдрости!В БГ се пие РИКИДЖОК с шопска салата и пържоли и ракията е полезна само водата е ВРЕДНА ...
9
9
 
34
 
! Отговори
ПСИХИЯТРИЯТА преди 9 години
Първо нашта бира не е наша ...Прочети малко история на бирата...И вторУ Тиролси песни и бира ама на метър не е ПОЛЕЗНО МНОГО !!!
8
10
 
33
 
! Отговори
ауслендър преди 9 години
Ако си мислите , че в България се пие бира сте на грешен път. Нашата бира за нищо не става... ама алкохолиците разлика не правят...
7
8
 
34
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 9 години
Като пека пилета изсипвам половин бира в тавичката. Като ги обръщам - поливам отново. А накрая си люскаме по една биричка, докато ядем печено пиленце с баба ви Ташунковица. Така бирата е най- сладка, като си хапваш свестно ядене с най-близък човек. На всички - НАЗДРАВЕ и ако не сте обядвали, побързайте да обядвате!
6
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пийте турски чaйове тя е по полезнa зa мъжете стaвaт aйгъри
5
16
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Статията е уместна за лятото. Сега трябва да си много голям *** та да пиеш бира в студено време. Я дай мавруда с биволската наденица и не ме занимавай с глупости!
4
13
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
К'ва бира, бе? Аз пия бира единствено лятото ако съм много жаден на плажа. Изхаквам 2-3 стели артоа и съм готов за вечерта. Иначе бирата я ползвам само за изтрезняване. Някакъв тук пък горял за вода и го боляло глава от една загорка. Ще пукна от смях.
3
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 1 и 4И вие за какво аджеба пиете бира? Просто я ползвате за да утолите жаждата? Ми пийте си вода по-добре. Аз пия бира за да ми е вкусно и да ме вкара в настроение леко.
2
10
 
42
 
! Отговори
до 1 преди 9 години
Това е така, защото Загорка е най-евтината водка.
1
8
 
38
 
! Отговори
Shark преди 9 години
Това го знаем отдавна. "Учените" откриха топлата вода, хаха, смешници. Че и цял симпозиум направили. За това ли се харчат парите на данъкоплатците, разни учени да представят неща, открити отдавна. Къде е иновацията тук, какво ново ни представят, защо се харчат тея пари!! Или идеята е да се усвоят едни парички и да се направи симпозиумче и разни "учени" тикви да се разходят до Брюксел. после приказват че в България наука нямало, а това тук е голяма наука, няма що!!!