Можем ли да се храним здравословно, когато сме на път?

Ето и някои предложения
20 ное 2014 12:05,
1
Можем ли да се храним здравословно, когато сме на път?
Източник: Reuters, архив

Когато тръгнем на път, въпросът „Какво да вземем за ядене?“ не стои пред повечето хора, тъй като отговорът е ясен – кроасани, вафли, бисквити, като цяло – храни, лишени от хранителна стойност и с добавени вредни вещества. 

Този навик трябва да се промени. Нужно е само малко планиране и организация, за да се избегне консумацията на вредните за здравето продукти. Предлагаме някои идеи, с помощта на които да се храните здравословно по време на път.

Сушени плодове. Могат да се намерят разнообразни сушени плодове като кайсии, сини сливи, фурми и всички те съдържат полезни хранителни вещества и осигуряват енергия. Сушените плодове са сред най-полезните алтернативи на рафинираната захар, освен това, задоволяват и глада за сладко. 

Микс от сурови ядки, семена. Това е много лесен начин да си приготвим междинна закуска, която не изисква специални условия за съхранение. Трябва само да се комбинират сурови ядки, семена и сушени боровинки, към които може да се добави малко от сладостта на черния шоколад. 

Кисело мляко с мюсли. Тази комбинация води до сладка и хрупкава закуска. Когато пътувате, трябва да си приготвите продуктите отделно и да ги смесите, малко преди консумацията. Това е лесно преносима и здравословна закуска, която също може да задоволи жаждата за нещо сладко.

Ябълков сок. Високите количества рафинирана захар и празни калории, които се намират в газираните напитки, се свързват със затлъстяване, заедно с други заболявания и състояния. Все пак можем да угодим на вкусовите си рецептори и със 100% сок от ябълка. 

Той съдържа витамин C, фибри и антиоксиданти, което го прави здравословен и вкусен начин за поддържане на енергията по време на път.

Още полезна здравна информация може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може и пита кашкавал.