Как да повишите енергията без кофеин и енергийни напитки?

Билките, които ще ви стимулират по естествен път
21 ное 2014 22:44, Мария Дуковска
7
Как да повишите енергията без кофеин и енергийни напитки?
Снимка: Freeimages.com

Напрегнатото ежедневие кара много от нас непрекъснато да търсят начини за стимулация на енергийните нива. Пием различни кофеинови напитки, енергийни коктейли, които едновременно съдържат големи количества кофеин и захар и разчитаме те да ни доставят бодрост!

Няма как да стане. Те осигуряват енергия и усещане за сила за много кратко време. Скоро след това енергийният заряд пада рязко и се чувстваме още по-изморени и смазани. Прекомерната стимулация на мозъка с кофеин и захар затруднява неговата работа и пречи на паметта и боравенето с информацията.

Можете да стимулирате енергийните си нива по алтернативен на кофеин начин – чрез натурални методи! Има някои билки, които съдържат доказано мощни енергизиращи вещества и които ще ви помогнат да се чувствате по-бодри без да вредите на организма си.

Китайски женшен

От всички видове женшен китайският е сред най-мощните. Тази билка се използва в медицината повече от 2000 години. Тя има способността да съживи и освежи цялото тяло по естествен път. Другите предимства на китайския женшен са намаляване на умората, ускоряване на метаболизма, подобряване на съня и общото благосъстояние.

Ашваганда или индийски женшен

Ашвагандата е аюрведическа билка за общо възстановяване на организма. Тя намалява ефектите на стреса върху тялото и нервната система, което потиска секрецията и въздействието на хормона адреналин, който в големи количества е вреден за организма.

Индийският женшен облекчава депресията, стабилизира настроението и кръвната захар, намалява възпалението. Ашвагандата действа като елиминира всички фактори, които изтощават защитните и енергийните механизми на тялото, като по този начин му позволява да функционира правилно.

Така се чувствате заредени с повече енергия и ресурс за борба с болестотворните патогени. Ашвагандата подобрява паметта, стимулира съсредоточеността и издръжливостта.

Риган

Риганът е добре позната билка у нас. Използва се много широко и в средиземноморската кухня. Той е най-ефективен срещу вирусите и паразитите, които често са отговорни за хроничната умора.

Кои са останалите полезни билки, може да прочетете в Az-jenata.bg.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: енергиябилки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
5
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 9 години
Вана с джибре?
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пробвайте с повече движение!
4
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отвара от Коприва
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво му е на кафето та трябва да пия женшен и риган??Да не би кафето или зеления чай да са химкали???Що за диваци пишат в този сайт!
2
7
 
10
 
! Отговори
sergo2479 преди 9 години
Има по лесен начин-300 грама ракия с 300 грама пастарма-тонус и чудо🙌
1
13
 
7
 
! Отговори
марин преди 9 години
Д-р Бойко дали ще раздава за коледа кюфтенца и кебапчета?