Аюрведичният масаж тонизира мускулите и освобождава ума

Какво точно представлява процедурата?
26 ное 2014 21:45,
0
Аюрведичният масаж тонизира мускулите и освобождава ума
Източник: Reuters, архив

Ако се чудите кой масаж е добър за тялото и също така ще „подмлади“ сетивата и кожата, на помощ може да се притече масажът Njavarakizhi на аюрведа. Той е известен със своите невероятни ползи. За него се знае, че е много полезен за хората, които страдат от артрит, парализа, слабост в тялото, травма или стрес. Този масаж помага още за поддържането тонуса на мускулите, а също така релаксира и ума. Ако планираме да се подложим на аюрведичен масаж, ето какво да очакваме..

Самата процедура трае около 60 мин. Първо тялото ще се подготви с помощта на масло. След като то е нанесено с масажни движения, ще можем да легнем за малко и да релаксираме. През това време се приготвя сместа от ориз навара, заедно с мляко и билки. 

Често при подготовката терапията използва билки като синап, хималайски кедър, масло или мляко, заедно с ориза навара. След като сместа се свари, се поставя в памучни пликове и се използва за масажиране на тялото. Докато лежим, тези торбички внимателно се поставят върху тялото за около 30 – 40 минути. След това ще трябва да си вземем топъл душ. 

Какви са ползите за здравето, които този масаж носи?

Поддържа кожата здрава. Тя е най-големият орган в организма и има нужда от специална грижа. Това специално лечение е чудесен начин да се подобри текстурата й и тя стане по-красива и блестяща. Водеща началото си от Керала, Индия, тази терапия е напълно естествена и не предизвиква никакви странични ефекти.

Целия материал може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари