Билки, с които да атакуваме грипа

Да се обърнем към природната аптека
Обновена: 27 ное 2014 11:42 | 27 ное 2014 11:42,
5
Билки, с които да атакуваме грипа
Източник: Reuters, архив

Заедно със студеното полугодие идва и времето на грипните вируси. Според наблюдения на учените те започват да циркулират все по-рано в сравнение с минали години. За радост, природната аптека също може да предложи начини, с помощта на които да се подсили имунитетът и да се отървем от грипа. Вижте кои билки са полезни за тази цел.

Мащерка

През настъпващата част от годината е препоръчително да имаме под ръка етерично масло от мащерка или изсушения вариант на билката. Те ще бъдат от полза, в случай че ни връхлети грип или настинка. 

Отдавна е известно, че тази билка има отхрачващи свойства. Това означава, че тя помага за по-бързото прочистване на белите дробове, в следствие на което ще се почувстваме по-добре по-скоро. 

Можем да си приготвим чай от мащерка, като сложим две чаени лъжици от билката в чаша с вряла вода за 10 минути. А може също така и да си направим парна баня. 

Трябва само да добавим една шепа мащерка или няколко капки етерично масло от билката в купа топла вода и да се наведем над нея. Главата и купата трябва да са покрити с кърпа. Вдишването на парата ще помогне за освобождаване на секрета в гърдите. 

Сладник 

Тази билка е известна още като сладък корен и съдържа съединението глициризин, за което е установено, че има мощни антивирусни ефекти срещу сериозни заболявания като ХИВ и Тежък остър респираторен синдром.

Редица проучвания откриват, че екстрактът от билката може да се пребори с грипа, включително и с щама на птичия грип.

В аюрведическата медицина сладкият корен се използва и за ексфолиант. Редица компании произвеждат добавки и чайове от билката. Ако сме решили да използваме някои от тях обаче, трябва да се уверим, че те наистина съдържат екстракт от мащерка.

Ако приемаме някакви медикаменти, е важно е също така да се консултираме с лекар, преди да преминем към прием на мащерка. Това е необходимо, тъй като билката може да си взаимодейства с някои лекарства.

Повече интересна и полезна здравна информация може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гроздова, сливова, кайсиева и смокинова билки борят грипа най-харно.:)
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В добавки и чайове от сладник да се уверим, че съдържат мащерка?????
1
0
 
6
 
! Отговори
бб преди 9 години
Как може да се пишат такива гороломни глупости?!?!?! Авторката знае ли какво е ХИВ???? И защо когато пише за сладник превключва ни в клин ни в ръкав на мащерка???? Аман от ***!!!