Енергийните напитки са опасни за децата!

Не позволявайте да ги консумират
Обновена: 27 ное 2014 11:23 | 27 ное 2014 11:23,
0
Енергийните напитки са опасни за децата!
Източник: Reuters, архив

Дръжте децата надалеч от енергийните напитки! Това е посланието от научни сесии на Американската асоциация за сърдечни заболявания.

Учените обясняват, че токсикологичните центрове в САЩ получават все повече обаждания във връзка с деца, които са под 6-годишна възраст и са консумирали енергийни напитки, съдържащи високи количества кофеин. Експертите предупреждават, че енергийните напитки могат да бъдат опасни.

Д-р Уилиям Егълтън от Ню Йорк допълва, че когато мислим за децата, вниманието сякаш е насочено в по-голяма степен към консумацията на кафе, а енергийните напитки и вредата от тях често се пропуска.

Кофеинът може да причини скок в нивата на кръвното налягане, да ускори сърдечния ритъм и да доведе до други сърдечни и неврологични проблеми като припадъците.

Данни от националната база на токсикологичните центрове в САЩ сочи, че за периода между октомври 2010 г. и септември 2013 г. е съобщено за 5 156 случая на хора, изложени на ефекта от енергийни напитки. 40% от тях са на деца, които неволно са имали достъп до тези напитки.

Учените настояват за по-добро етикетиране, което да обозначава рисковете, които енергийните напитки крият.

От друга страна, родителите трябва да имат грижата да ги държат на места, недостъпни за децата, за да се избегне вероятността малчуганите да посегнат към тях.

Повече полезна информация за здравословно хранене може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари