Как тренировката може да стане по-ефективна?

Важно е да превърнем тренирането в навик
Обновена: 19 дек 2014 11:14 | 19 дек 2014 11:14,
2
Как тренировката може да стане по-ефективна?
Източник: Reuters, архив

Физическите упражнения са важна част от здравословния начин на живот. Те помагат за намаляване риска от хипертония, диабет, инсулт и сърдечни заболявания. Много често обаче се повтаря един и същи сценарий сред много хора – започват с ентусиазъм, а няколко седмици по-късно се губи интерес. Най-важно е да изпитваме удоволствие от самата тренировка. 

Много професионалисти в областта на фитнеса говорят за тренировките като безсмислени, ако не оставят тялото изтощенo, потно и с болки през следващите няколко дни. Важно е обаче да разберем, че всяко упражнение е по-добро от никакви упражнения, дори и да не натоварва тялото в толкова голяма степен. 

Трябва да бъдем мотивирани, за да бъде физическата активност най-ефективна и полезна. 

Важно е също така да превърнем тренирането в навик, да го приемаме като начин за зареждане с енергия. Следващата стъпка е да се повиши нивото, дори и това да означава, че правим само по десетминутна серия от упражнение.

Не бива да очакваме бързи резултати. Една от причините, поради които хората много често се отказват бързо, е че очакват незабавни резултати. Когато не ги получат, остават разочаровани и спират да тренират. 

Трябва да бъдем търпеливи и да не забравяме, че в дългосрочен план физическите упражнения носят много ползи за здравето. Не е важна само формата на тялото.

Повече интересна и полезна информация на здравна тематика може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Със сериозен и стабилен фитнес инструктор.
1
3
 
19
 
! Отговори
СИКИТО преди 9 години
Как тренировката може да стане по-ефективна?Като сменяш партньора си всяка вечер хахаха.