Яжте орехи, за да помните повече!

Ядките подобряват паметта и концентрацията
23 яну 2015 17:15,
4
Яжте орехи, за да помните повече!
Снимка: Архив Reuters

Шепа орехи на ден са достатъчни за подобряване на паметта, съобщи в. "Дейли мейл", позовавайки се на американски учени.

Орехите подобряват концентрацията и обработването на информация. Те са единствените ядки, които са значим източник на алфа-линоленова киселина - растителна омега-3 мастна киселина, полезна за сърцето и мозъка.

Учените от университета на Калифорния в Лос Анджелис установиха, че когнитивните функции на участниците, които ядат орехи, значително се подобряват, независимо от възраст, пол и етнос. За ефекта са достатъчни по-малко от 13 гр. орехи дневно.

Предишно изследване с мишки установи, че орехите са способни дори да предотвратят прогресирането на болестта на Алцхаймер.

В орехите има и други полезни за мозъка съставки. Те са с много високо съдържание на антиоксиданти, имат уникална комбинация от витамини и минерали.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: орехиядкипамет
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
121 преди 9 години
До 1Аз също обичам катерици,но някой не разбират мисълта ти.
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Имаше теза, че храната е полезна за този орган, който наподобява, а ореховата ядка прилича на мозъка. Банана и той прилича на нещо си и така... Орехите обаче спадат към киселинните храни и не е добре да се прекалява.Излезе покрай содата едно схващане, че онкологичните проблеми възникват в киселинна среда. Киселият лимон се оказва в групата на основите, които възстановяват баланса.