От зависимост към алкохола страдат главно работохолиците

Те са най-податливи на емоционални проблеми
30 яну 2015 20:10,
5
От зависимост към алкохола страдат главно работохолиците
Снимка: Reuters, архив

Хората, които прекарват повече от стандарните 40 часа в офиса седмично, са най-податливи на емоционални проблеми и зависимост към алкохола. 

Това показва изследване на международен екип от учени, обхванал 400 000 души от 14 развити държави - Германия, Австралия, Белгия, Канада, Дания, Испания, САЩ, Франция, Финландия, Япония, Нова Зеландия, Великобритания, Швеция и Тайван.
 
Експертите установили, че работохолиците пият алкохол по-често, отколкото хората, които не са отдадени прекалено много на работата си. Във връзка с това рискът от развитие на алкохолизъм сред работохолиците се увеличава.
 
За да се издигнат в службата, много хора са склонни да работят извънредно. Алкохолът намалява стреса, но е свързан с болести и влошаване на работата.
 
Ако продължителността на работната седмица достигне 48 часа, вероятността от злоупотреба със спиртни напитки се повишава с 11%.
 
При 49-54 часа работа седмично процентът нараства до 13 и крие риск от развиване на тежка алкохолна зависимост.
 
Тенденцията е по-изразена при мъжете, отколкото при жените.
 
При безработните и домакините вероятността от зависимост към алкохола е минимална. Въпреки това, до една пета от всички пенсионери например редовно пият повече от нормата, казват изследователите. Причините за това са самотата или скуката.
 
Нещо повече, това поведение често не се счита за проблематично и много малко хора си дават сметка, че това усложнява живота не само на зависимите от алкохола, но и на техните семейства.
 
Изследването е публикувано в сп. British Medical Journal.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
един българин преди 9 години
Кой смее да плюе сега по русофилите?Виждате ли, колко са работливи нашите славянски братя, руснаците!Само дето не виждам нещо да са изработили...
3
0
 
1
 
! Отговори
Вуте преди 9 години
Ей, е те това ние шопите сме били много работливи бе???!!!Ти да видиш!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
Hahaha преди 9 години
Toi ruskiq narod she se okaje mnogo raboten be...Neshto bezkrainata glupost na tazi novina me navede na tazi misal, hahahaha
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
глупости!