Хиалуронова киселина – като филър за устни и брадичка

Целта е да се подобри плътността на третираната зона
13 фев 2015 20:50,
0
Хиалуронова киселина – като филър за устни и брадичка
Източник: Reuters, архив

Хиалуроновата киселина е субстанция, пригодена за приложение върху устните, устата и в областта на брадичката. Основната цел за приложение на специфичното вещество била да се подобри плътността на третираната зона и да се увеличи здравината на кожата. В последствие хиалуроновата киселина започнала да се прилага масово и за увеличаване на обема на устните и брадичката.

Хиалуроновата киселина е глюкозаминогликан, който е естествен компонент от кожата на всяко човешко същество. Инжекционното представените форми на хиалуронова киселина се превръщат в един от най-добрите филъри на 21 век за зоните на устните и брадичката. В подкожната зона, тази субстанция предизвиква задръжка на водни молекули, което увеличава обема на приложените зони за по-продължителен период от време и спомага за изграждането на допълнително връзки между съществуващите колаген и еластин в подкожието. Кожата и зоните, нуждаещи се от допълнително третиране с хиалуронова киселина, остават гладки и свежи, благодарение на постоянното рехидратиране на кожния слой.

Специалната субстанция хиалуронова киселина се инжектира в подкожната зона, запълваща "кухите" пространства в устните и брадичката. По този начин се придава обем и форма на третираните зони, както и невероятен блясък, подсказващ за млада и свежа кожа. Самата процедура по инжектиране е изключително бърза, безболезнена и безопасна, защото се извършва под влияние на лидокаинова местна анестезия. Съществуват рискове единствено и само когато инжекционните форми на специалното вещество са с изтекъл срок на годност или при неизправност в медицинския инструментариум, използван за инжектиране. В тези случаи може да се провокира появата на слаби кръвоизливи в устните, които с приложение на локални хепаринови деривати под формата на гел, отшумяват в период на три дни.

Повече за тези приложения на хилауроновата киселина може да прочете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари