Хеморагична треска - когато гризачи нападат храната ни

Тя предизвиква остра бъбречна недостатъчност
6 мар 2015 21:51,
0
Хеморагична треска - когато гризачи нападат храната ни
Снимка: Reuters, архив

Човешкият организъм е подложен на непрестанна атака от един специфичен вид терористи - вирусите. В определени условия те успяват да победят тялото и да подложат организма на инфекция, която в известна степен уврежда общото състояние и предизвиква особен вид дискомфорт в този момент.

 Докато в атмосферата върлуват свободно всякакъв вид вирусни инфекции, в условията на рязка промяна в климатичните условия и потискане на имунната защита на организма, под атака може да бъдат подложен организма и от друг тип вирусни инфекции. Те са особено характерни за целогодието, тъй като се пренасят през мишевидните гризачи, за които няма сезонна активност.
 
По-специално внимание напоследък се обръща на една специфична зооноза, която се предизвиква от мишевидните гризачи. Това е вирус от семейство Bunyaviridae, род Hantavirus, който предизвиква много остра вирусна инфекция в организма, протичаща с тежък хеморагичен синдром и остра бъбречна недостатъчност. Характерното за тези вируси е, че имат изключително голяма устойчивост във външна среда и могат да преживяват години наред в защитна форма, но много ниска под влиянието на дезинфектанти, което за пореден път доказва особено важната роля на правилно дезинфекцираните повърхностни и поддържането на силна лична и околна хигиена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари