Какво показва акнето за здравето?

Според мястото, на което се появява
26 мар 2015 19:46,
3
Какво показва акнето за здравето?
Източник: Reuters, архив

Според китайската медицина лицето издава здравословни проблеми. Мястото, на което се появява акнето например, насочва към конкретния проблем. 

Горната част на челото се свързва с дебелото черво и пикочния мехур. Когато храносмилането е нарушено, организмът не може да разгради храната правилно, което може да доведе до натрупване на токсини. Препоръчително е да се консумират повече храни, богати на антиоксиданти. 

Долната част на челото се отнася към ума и духа. Появата на пъпки в тази област може да се дължи на стрес, недоспиване, депресия, нарушено кръвообращение и др. При подобни случаи китайските лечители препоръчват да се ляга рано и да се намери начин за успокояване на ума.

Носът отразява здравето на сърцето и нарушенията, свързани с кръвното налягане и стреса, което също налага време за почивка и освобождаване на напрежението. 

„Прозорецът“ към черния дроб е областта между веждите. Появата на пъпки там индикира за диета, богата на мазнини и/или прекомерна консумация на алкохол.

Повече за връзката между акнето и здравето, заедно с видео по темата, може да научите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
... преди 9 години
sega 4uvam za tezi teorii
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Една малко патилаАз бях доста притеснителен младеж до към 12-ти клас, но акне не съм имал.
1
1
 
16
 
! Отговори
Една малко патила преди 9 години
Само за акне по лявата буза не пише нищо!Природата беше милостива към мен в тийнейджърските ми години и много рядко ми излизаше някоя младежка пъпка - обикновено в периода на класните.Когато обаче завършвах университет и в рамките на няколко седмици успях да си напиша дипломната работа, изведнъж се появиха 7-8 такива пъпки отляво - от брадичката към лявото ухо. След като си предадох написаната дипломна работа на професора, пъпките изчезнаха.Затова си мисля, че акне се появява и от притеснение