Основни правила за успешно протичане на бременността

Какво е важно да знаем за облеклото
29 мар 2015 22:15,
5
Основни правила за успешно протичане на бременността
Източник: Reuters, архив

От началото на бременността от полза на жената е спазването на определен режим, съобразен с нейните индивидуални особености, който би и помогнал да понесе по-леко износването на плода, раждането и следродилния период.

I. Значение на двигателния режим, професията и облеклото

1. Повечето жени без придружаващи заболявания могат да продължат режима на живот, който са имали преди забременяването, стига той да не създава риск за развитието на плода. Физическото натоварване не бива да се намалява драстично, тъй като обездвижването води до влошаване на дихателната функция, на кръвообращението на тъканите, особено на плацентата, и констипация. Препоръчителни са сутрешни и следобедни разходки, без те да довеждат до умора.

2. Професията също има отношение към протичането на нормалната бременност. Тези професии, свързани с усилено и продължително въздействие на физически и химични агенти, работа с компютри, инфекциозни материали, рентгенови апарати, среди с високи и ниски температури трябва да се избягват.

Особено опасна за бременната е работата в среда с вибрации, които предразполагат към маточни контракции и повишават риска от аборт или преждевременно раждане.

Работният ден на жената трябва да включва почивки през определени интервали.

3. Облеклото не бива да води до натиск в коремната област. То трябва да осигурява и поддържа оптимална температура на тялото и да не допуска охлаждане или прегряване. Пристягането на долните крайници предразполага към появата на отоци.

Повече за важните правила за успешно протичане на бременността може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: бременност
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРКИ РАЖДАИТЕ НО НЕ В БЪЛГАРИЯ !!!
2
1
 
6
 
! Отговори
Дедо Потьо преди 9 години
Много актуална , своевременна и безценна откъм информация статия , като се има предвид , че досега бременности никъде и никога не е имало !До сега никой и никъде не знаеше що е това бременност и има ли почва тя у нас и правилно ли протича на таз почва !Браво на авторката !
1
4
 
2
 
! Отговори
Световна Затриваща О преди 9 години
Най-важно е да не забравите да си биете ваксинка!!