Puls.bg с Форум бременност и детско здраве на 25 и 26 април

Родителите ще получат ценна информация за раждането
Обновена: 24 апр 2015 12:16 | 24 апр 2015 11:06,
0
Puls.bg с Форум бременност и детско здраве на 25 и 26 април
Снимка: Архив Reuters

С Форум бременност и детско здраве на 25 и 26 април Puls.bg дава възможност на бъдещи и настоящи родители да получат ценна информация за бременността, болката при раждането, храненето на бебето и летните инфекции и инциденти при детето директно от доказани специалисти.

Приемът на храна с ниско съотношение на белтъци въглехидрати и белтъци/мазнини от бъдещата майка крие повишен риск от изява на високо кръвно налягане в поколението. Това е факт, който споделя д-р Росица Попова относно значението на храненето през бременността за здравето на бъдещото дете.

Д-р Росица Попова, специалист по хранене и диететика, е един от лекторите на Форум бременност и детско здраве на здравно-медицинския сайт Puls.bg, който ще се проведе тази събота и неделя в Интер Експо Център.
Четвъртото издание на форума фокусира поглед върху важността на храненето за здравето още от най-ранния период на изграждане на човешкия организъм – формирането му в майчиния и през първите месеци от живота след раждането.

Освен за правилните аспекти в храненето на бъдещата майка, д-р Росица Попова ще представи и най-актуалните и верни детайли, изведени от медицината, свързани с храненето на кърмачето. Тя ще обърне внимание на важни моменти: например откога трябва да бъде започнато захранването, за да се избегнат стомашно-чревните смущения заради незрелостта на храносмилателната система на кърмачето, но и за да се избегнат дефицити, водещи до заболявания като анемия.

За кърменето ще говори специално Йонка Петкова, акушерка, която ще ни разкрие тайните за успешната връзка между майката и бебето, защото то е не просто нормален процес на поглъщане на хранителни вещества от майчината гръд, а част от един мост между майка и дете за цял живот.

Болката по време на раждането е следващият акцент в първия ден на форума, 25 април. Колко силна е тя и може ли и как да се овладее ще ни изясни д-р Мариета Искилиева, акушер-гинеколог от Медицински комплекс „Д-р Щерев“.

На 26 април лекари ще представят начините, по които родителите могат успешно да се справим с предизвикателства за здравето на детето през топлото полугодие. Д-р Снежа Шаламанова, специалист по детски болести, ще разясни кои заболявания са характерни за детето през лятото и с какво те са опасни, как биха могли да се предотвратят и какво е адекватното поведение в случай на стомашно-чревния инфекция, с което могат да се избегнат усложнения за организма на детето от заболяването.

Д-р Христо Пседерски и д-р Явор Пукалски от „Пирогов“ ще представят типичните за играта на открито инциденти при децата и адекватните мерки на Първа помощ, които родителите могат да окажат не дай си Боже при случай, до получаването на медицинска.

Лектори във Форум бременност и детско здраве на Puls.bg са още: проф. д-р Пенка Переновска, педиатър и пулмолог, началник Клиника по педиатрия в „Александровска болница“ и национален консултант по детски болести, д-р Георги Николов, акушер-гинеколог, Валентин Пенчев, клиничен ембриолог и молекулярен биолог, Марина Григорова, биолог.

Във всеки отделен тематичен панел е предвидена възможност бъдещите и настоящи родители да отправят своите въпроси към лекторите. Началото на програмата и за двата дни е 9.00 ч.

Входът е безплатен. За посещение е необходимо единствено регистрация на: http://events.puls.bg/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари