Стресът се премахва и с масаж със змии

Смята се, че хроничният стрес е причина за голям процент от заболяванията
25 апр 2015 15:06,
7
Стресът се премахва и с масаж със змии
Източник: Reuters, архив

Днес стресът е на второ място сред оплакванията на трудоспособното население в Европейския съюз (от тях се оплакват 28% от населението), след водещите мускулно-скелетни увреждания (от които страдат 32% от хората).

Счита се, че хроничният стрес е причина за голям процент от заболяванията - той влияе негативно на различните системи в човешкия организъм, потиска имунитета и вреди на правилното усвояване на минералите и витамините, необходими за правилното функциониране на организма.

Освен това стресът може да изостри вече настъпили смущения в организма и имунната система, какъвто е случаят с наличието на други заболявания хронични или не, като вирусни инфекции, автоимунни и други.

Индонезийците обаче са открили доста интересен и, както се оказва – ефективен начин за прогонване на стреса от ума и тялото.

В няколко от СПА центровете в Джакарта вече се предлага масаж със змии, който облекчава напрежението за броени минути според специалистите им.

Клиентът, облечен само по шорти, трябва изцяло да се отпусне, докато три змии се движат по тялото му - от корема към гърлото и обратно. Опитен масажист внимателно насочва и контролира движението на питоните върху човешкото тяло.

Междувременно той е готов да реагира във всеки опасен момент. За целите на сигурността, устата на змиите са залепени с тиксо.

Процедурата е с времетраене 90 минути струва 480 000 рупии – около 50 щатски долара. Змиите се държат в специални кутии и преди всеки сеанс се обработват с антисептик.

Много хора смятат, че центровете предоставят възможност не само за забавление и отпускане. В тях отиват и търсачи на силни усещания, търсачи на нови преживявания, както и тези, които се опитват да преодолеят фобията си от змии.

Според защитниците на правата на животните масажът със змии е недопустим, особено заради това, че устата на студенокръвните е залепена с лепенка, за да се предотвратят инциденти.

От СПА центровете обаче обясняват, че змиите получават специални грижи, а и на самите тях разхождането по голо човешко тяло им доставя удоволствие.

Повече идеи за справяне със стреса може да намерите в рубриката „Релакс“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
lanski преди 8 години
До Анонимен:)
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото за"търсачите на силни усещания"наред с другите перверзници,които се забавляват с измъчванто на змиите ,то те трябва да се оставят с невързана уста,ако истински търсачи на"силни усещания"страхливци.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знаех,че може да съществува такова извращение,змии със залепени уста и масаж.