Спокойно! Летен грип не се задава

Рано или късно всеки го хваща вирус, обобщи специалист
7 май 2015 10:00,
6
Спокойно! Летен грип не се задава
Снимка: Reuters, архив

Летен грип не се задава, успокои доц. Атанас Мандъров от Инфекциозна болница в София пред Нова телевизия.

Специалистът поясни, че има инфекциозни заболявания, които са характерни за летните месеци, както има такива, които са характерни за зимните месеци. Но тук не става въпрос за грип в истинския случай на термина. По думите на доц. Мандърова това са грипоподобни заболявания, които имат същите симптоми – температура, отпадналост, неразположение, повръщане и болки в гърлото.

Някои от вирусите, които са характерни за топлите месеци, протичат на две вълни – един или два дни човек е неразположен, след това се чувства добре, но след ден или два отново симптомите са налице. "Вирусите засягат всеки, който не е боледувал", обобщи докторът.

Доц. Мандъров беше категоричен, че за момента не може да се говори за епидемия. По думите му заболяваемостта е нормална за сезона. Той беше категоричен, че смяната на времето оказва влияние и затова няма как човек да се предпази от вируса. "Рано или късно всеки се разболява. Това са вируси, които съществуват откакто свят светува", коментира той.

Специалистът препоръча да се спазват правилата на личната хигиена и по възможност по-малките и уязвимите да не се водят на места с много хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
2
 
! Отговори
313 преди 8 години
То рано или късно всеки и умира...
1
1
 
6
 
! Отговори
Ivan Ala$$ka преди 8 години
До от Сидни Ав$$тралияТи Австралия вероятно си виждал само в атласа, ако си го отварял изобщо, но това не ти пречи да пишеш под всяка статия. Вземай се в ръце и почвай работа, зарежи тия глупости, лек ден(или е нощ при теб, знае ли човек)!