Как хомеопатията може да помогне на детското стомахче?

Проблемите се дължат основно на незрялата храносмилателна система
11 май 2015 19:57, Румяна Тасева
8
Как хомеопатията може да помогне на детското стомахче?
Източник: Reuters, архив

В периода на въвеждане на твърди храни в детското меню започват различни смущения в храносмилателната система. Как да помогнете по безопасен, щадящ организма начин?

Проблемите със стомаха в ранна детска възраст се дължат най-вече на незрялостта на храносмилателната система, която все още не е готова да обработва доста по-различната храна от майчината кърма. Различни грешки в храненето (неподходяща храна, прехранване, неправилно захранване), може да провокират появата на един или повече неприятни симптоми като: диария, запек, гадене, повръщане, киселини в стомаха, коремна болка, подуване, метеоризъм и др. Освен с въвеждането на нови храни обаче, тези оплаквания може да са свързани с вирусна инфекция. В тези случаи за родителите е важно да знаят как правилно да реагират и да се погрижат за детето до срещата с лекаря.

1. Първа стъпка: диета

Педиатрите препоръчват при поява на диария, гадене, повръщане, коремна болка детето да мине на диета със сухари, препечен хляб с обезсолено сирене, сварен ориз (без мазнина), солети, бисквити, леко подсладен билков чай. Спират се всякакви млечни продукти, сурови плодове и зеленчуци, сокове, захарни изделия.

При повръщане може да се направи т. нар. „водна пауза” – ограничаване на приема на храна за 2-4 часа, дори и на течности, ако те провокират гадене. Препоръчва се даването на рехидратиращи разтвори, каквито се предлагат в аптечната мрежа. След преминаването на гаденето отново се преминава към постепенен прием на течности, на малки глътки, през няколко минути. По този начин може да се овладее повръщането и да не се допусне появата на дехидратация, от която силно са застрашени най-малките.

Целия материал за хомеопатичното лечение при проблеми със стомаха при детето може да откриете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Мюмюн преди 8 години
Ако са здрави - не им трябва. Ако наистина се нуждае от лечение - поредната душица, изпратена в рая от хомеопат.
3
4
 
2
 
! Отговори
infoto преди 8 години
Хомеопатията може да помогне успешно и за много други здравословни проблеми. Факт е пълното невежество в БГ относно този алтернативен метод на лечение. Умишлено тази информация не се разпространява поради няколко причини: евтините лекарства- грипът си отива с лекарство за няколко лева, трайното излекуване и подобряване на здравето значително лесно и без странични ефекти и т.н. Прекрасен метод на лечение, който трябва да се практикува от класически хомеопати, а не от меркантилни лекари.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никак.
1
4
 
6
 
! Отговори
bebok преди 8 години
Xomeopatia e izmama. Aman!