"За" и "против" в борбата с акнето

Какъв крем да използваме?
23 май 2015 15:54,
6
"За" и "против" в борбата с акнето
Източник: Reuters, архив

По отношение на борбата с акнето съществуват много полезни съвети, но също така и погрешни представи, които могат да навредят на състоянието на кожата. Предлагаме някои митове и факти.

Факт: Ледът облекчава подутината

В случай на подута пъпка внимателно трябва да се положи лед върху мястото. Този метод не работи при всеки, но няма и да навреди. Важно е да се има предвид, че ледът не бива да стои много дълго върху кожата, тъй като може да я раздразни. 

Мит: Пъпката да се стиска

Когато пъпката е гнойна, е трудно да се устои на желанието да се изстиска. Ако това се случи обаче, излекуването им се забавя, а рискът от белези и инфекция се повишава. Изстисканите пъпки е по-трудно да бъдат прикрити с грим, тъй като повърхността им е наранена, а не гладка. 

Факт: Да се нанася крем, който съдържа сяра

Трябва да се потърсят продукти, които съдържат бензоил пероксид или сяра и резорцин. Употребата им би могла да намали петната по кожата. Трябва да се има предвид, че резултатите може да не са незабавни.

Лечението против акне може да изсуши и раздразни кожата. Преди да се комбинират продукти, трябва да се проведе консултация с дерматолог. 

Мит: Да се нанася паста за зъби

Макар някои от съставките в пастата за зъби да изсушават пъпките, тя може да отключи акнето. Дори още по-лошо – флуоридът и съставките за избелване на зъбите могат да доведат до алергична реакция, когато се нанесат върху кожата.

Повече полезна информация може да намерите в рубриката „По-красиви днес“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: кожаакнеинфекцияпъпка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Sperma po liceto na momichetata e Nai efikasniq metod..
2
1
 
15
 
! Отговори
Теодор Тодоров преди 8 години
И аз съм против вредните химикали с които ни тровят в аптеките.Заложил съм на народната медицина.Лекувам акнето с крем от небезизвестен билкар и дори мога да се похваля с впечатляващи резултати!zdraweikrasota
1
1
 
15
 
! Отговори
??? преди 8 години
Обадете се на бай Минко , той ще ви намаже с помада , може и да не ви помогне ,но няма да смеете да се оплаквате