Кои билки помагат при уринарни инфекции?

Джинджифилът е един от тях
Обновена: 27 май 2015 21:41 | 27 май 2015 21:41, Румяна Тасева
1
Кои билки помагат при уринарни инфекции?
Източник: Reuters, архив

Бъбреците са натоварени с функцията да отстраняват от организма отпадни продукти от обмяната и да образуват урина, посредством която те се изхвърлят от него и се освобождава излишната вода. Също така балансират течностите в организма и подпомагат други важни процеси.

Благодарение на основното им предназначение организмът се предпазва от натрупване на токсини, което би усложнило всички останали процесите в него и като резултат би довело до проблеми като повишено артериално налягане, образуване на камъни в бъбреците и др. Ето защо при проблем с бъбреците, се налага преосмисляне на хранителния режим с цел подпомагане на дейността им и избягване на усложненията. За подпомагане на бъбреците и почистването им от вредни съединения от полза биха могли да бъдат някои билки.

Джинджифилът е билката, която е най-подходяща, ако се цели почистване на бъбреците от токсини. Освен бъбреците очиства и кръвта, така че при планиране на детокс диета чаят от джинджифил може само да е от допълнителна полза. Известен е с успокояващото стомаха и газогонно действие. Джиндифилът, освен това стимулира имунната система. По-малко популярно е, че той има и силен противовъзпалителен ефект, което го прави полезен за пациенти, страдащи от артрит, включително ревматоиден или остеоартрит. Има данни от научни изследвания, че възпират развитието на рак на дебелото черво и рака на яйчниците.

Останалата част от материала за билките, подходящи при уринарни инфекции, може да прочетете на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Бургас преди 8 години
Четох много начини за приготвяне на чай от джинджифил.Споделете как Вие го приготвяте.