Перфектното зрение с помощта на бионични лещи

Зрението ще бъде три пъти по-добро, в сравнение с нормалното
28 май 2015 20:57,
8
Перфектното зрение с помощта на бионични лещи
Източник: Reuters, архив

Перфектното зрение скоро може да бъде надминато, без помощта на очила или контактни лещи. След осемгодишни изследвания и разработки учени твърдят, че могат да подобрят зрението три пъти, в сравнение с това, което се счита за нормално - 20/20. Детайли относно обещаващата осемминутна операция са представени по време на годишната среща на Американското дружество на катаракта и рефрактивна хирургия. 

Д-р Гарт Уеб, който е изпълнителен директор на Ocumetics Technology Corp – компанията, чието дело са проучванията и разработките, обяснява, че ако до момента часовникът може спокойно да се види на разстояние от три метра, с помощта на бионичните контактни лещи разстоянието може да се повиши на 9 метра. Експертът говори за зрение, което светът преди не е виждал, като подчертава, че идеалното зрение е право на всеки човек. 

Иновативните контактни лещи може да променят начина, по който милиони хора, които имат проблеми със зрението виждат света. 

Уеб твърди, че осемминутната операция може незабавно да коригира зрението, без значение колко увредено е то. Самата процедура е безболезнена и е идентична на тази при катаракта, допълва още той. Тя има и потенциала напълно да възстанови зрението. Лещите се изработват специално за всеки отделен пациент.

Към момента изследователският екип планира да започне лабораторни проучвания. Ако техните резултати и тези от клиничните изпитвания след това преминат успешно, бионичните контактни лещи ще бъдат пуснати на пазара в Канада до две години. 

Учените смятат, че откритието ще даде възможност на хората, които имат различни нарушения на зрението, да получат идеално такова, съобщава още CBC News.

Повече полезна информация за нови изследвания и открития може да намерите в рубриката „Акценти“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
ПерфеКно преди 8 години
Учените си мислят, че са по-перфеКни от дядо Господ.
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието: "Перфектното зрение с помощта на бионични лещи"По-долу: "Перфектното зрение скоро може да бъде надминато, без помощта на очила или контактни лещи"Още по-долу: "...с помощта на бионичните контактни лещи разстоянието може да се повиши на 9 метра... Иновативните контактни лещи може да променят начина..."- - -Е ся последно да ни кажете, със или без контактни лещи, че вече изгубихме дирята.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Американците пак са откраднали разработките на съветско-руските чекисти и ги представят за собствени открития. Така беше и с транзистора през 1948, така беше и с чиповете, така беше с изчислителната техника и софтуера за нея. Откраднаха руската разработка "Окна" и я прекръстиха на Windows, така беше и разработката на Лубянка "международная сеть" която само я прекръстиха на Интернет и т.н. и т.н. списъка е безкраен. Вече има надежда, Путин спря всякакви течове от съветкото научно корито...
2
9
 
12
 
! Отговори
Пфу... преди 8 години
...пак америчка пропаганда. Руснаците какви бионични лещи имат от поне 10 години. Верно, секретен проект и ще останат секретни още 100 години поне...
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кога ли ще започнат да правят такива операции и у нас?Ще ги поема ли Здравната каса?Ако ще ги плащаме от джоба си, колко ли ще струват?