Масажът облекчава артритните болки

Помага и при разширени вени
30 май 2015 17:10,
4
Масажът облекчава артритните болки
Източник: Reuters, архив

Масажът, освен че е сред предпочитаните методи за релаксиране и изгонване на стреса, може също толкова успешно да третира и различни състояния. Експерти уверяват, че различни масажни техники могат да облекчат редица здравословни проблеми.

Разширените вени - лимфен дренаж

Разширените вени се получават, когато малките клепи във вените спрат да функционират нормално. Това води до неправилно движение на кръвта и натрупването ѝ, вследствие на което вената се подува. 

Сред рисковите фактори, които предразполагат към развитие на състоянието, са бременността, наднорменото тегло и напредналата възраст. 

Лимфнният дренаж е вид лек масаж, който подпомага естественото дрениране на лимфната система. 

При този тип масаж се използва определена степен на притискане, заедно с ритмични кръгови движения, за да се стимулира лимфния поток. Експертите подчертават, че масажът често е противопоказен при разширени вени. Трябва да се внимава изключително много да не се оказва натиск върху тези вени, когато лимфнният дренаж се прилага на някой засегнат. 

Макар да не може да излекува проблема, тази техника, при която се използва много лек натиск,  може да подобри кръвообращението в засегнатата област, като по този начин облекчи и болката.

Артрит – шведски масаж

Разбира се, масажът не може да замести конвенционалното лечение при артрит, но според данни от проучвания може да помогне за облекчаване на болката, сковаността, да подобри силата на захвата и функцията на ставите при засегнатите хора. 

Преди да се пристъпи към масажа, трябва да се проведе консултация с личния лекар. Терапевтът, който ще го извършва, също трябва да е наясно за състоянието. 

По време на шведския масаж кожата се намазва с масло и се изпълняват различни масажни движения, които целят да загреят мускулната тъкан и да освободят напрежението.

Повече любопитна информация може да научите в рубриката „Алтернативна медицина“ на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
7
 
! Отговори
Miro преди 8 години
Що не снимат нормален човек, а все мутри с татуировки?