През лятото кожата се нуждае от защита отвън и отвътре

За да се защити от слънцето, кожата трябва да е и добре хидратирана
3 юни 2015 22:50,
3
През лятото кожата се нуждае от защита отвън и отвътре
Източник: Reuters

Здравето и предпазването на кожата идва на дневен ред със затоплянето на времето. Поддържането на здрава и красива кожа може да бъде не толкова трудна задача...

1. Консумацията на достатъчно количество вода е сред първите препоръки. Тя хидратира целия организъм, в това число и кожата. Препоръчителното дневно количество е поне шест – седем чаши.

2. Макар да е хидратирана отвътре, кожата се нуждае и от външна защита. Затова е необходима употребата на слънцезащитен продукт с фактор 30, преди всяко излагане на слънце. Все пак, когато лъчите са много интензивни, е препоръчително да стоим на сянка.

3. Облеклото също може да предпази от слънчевите лъчи. Носенето на шапка в горещините е задължително, както и свободна памучна дреха, която да „поема“ потта и предпази от появата на акне.

4. Слънчевите очила трябва да са неизменна част от лятната „екипировка“, тъй като очите също са застрашени от лъчението. Важно е очилата да имат UV защита.

5. През горещите дни е препоръчително да се избягва нанасянето на грим, най-вече през деня, тъй като има риск потта да навреди на ефекта му.

Повече съвети как да се грижите за здравето на кожата през лятото можете да прочетете в рубриката "По-красиви днес" в Puls.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: здрава кожа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Терминатор 5Именно...