Магнолията - тайният лек срещу рака

Учените установили, че екстракт от растението бори раковите клетки
28 юни 2015 17:58,
19
Магнолията - тайният лек срещу рака
Снимка: Архив Reuters

Екстрактът от магнолия отдавна се използва от източната медицина. С него в Китай и в Япония са лекували тревожност и други заболявания.

Ново изследване на американски учени показва, че съединението в магнолиите хонокиол убива раковите клетки. По всяка вероятност то може да спре растежа на тумора, съобщи Science World Report.

Изследователи от университета на Бирмингам в щата Алабама са съсредоточили вниманието си върху раково заболяване, разпространено сред пушачите и хората, които злоупотребяват с алкохола.

Медиците успяват да излекуват само 50 процента от хората, които страдат от това заболяване. Учените са извършили експеримент с клетъчни линии на рака на устата, езика, ларинкса и фаринкса. Хонокиолът е унищожил раковите клетки. Действайки на клетъчно ниво, той е спрял растежа на туморите и е дезактивирал процеса на метастазиране.

Специалистите са имплантирали ракови клетки на мишки и са получили същите резултати при лечението с екстракта от магнолия.

Мощното противораково съединение хонокиол се извлича от кората на магнолиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
2
 
! Отговори
До 9 Димчо преди 8 години
Направо немците са се били срещу Хитлер, а руснаците срещу Сталин и точка по въпроса брато ! Хайде сега марш в психиатрията !
8
2
 
4
 
! Отговори
BB преди 8 години
E sa Tova boiko si ima magnolia
7
1
 
8
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
Няколко месеца по късно : Странен вирус застрашава от изчезване Магнолията ! Нов вирус поразяващ растението главоломно унищожава популацията на лековитата Магнолия !
6
3
 
13
 
! Отговори
Бабаит Бойко преди 8 години
Охоооо. Е сега вече Баце ептен ще забогатее. Малиииии
5
8
 
14
 
! Отговори
СТОЯН преди 8 години
само банкенските магнолий лекуват от рак. другите са менте!
4
8
 
14
 
! Отговори
info. преди 8 години
И най вече ако е добре наторена с Бокови фашкии
3
1
 
16
 
! Отговори
25г. преди 8 години
Поредните глупости за пари! Как точно едно от най-скъпите растения ще излезе лекът за който хората са готови да плащат хиляди. Преди 2 години имаше друго лекарство за рак, преди още 2 друго и все бяха сигурни ... още не виждам резултат само убеждения че лекува. Колко ще струва това лекарство? 2000лв инжекция? 5000 долара? Хората без надежда ще платят щом някой каже че лекува и утре ще излезе истинско лекарство за рака и хората няма да го пробват дори заради умряла надежда.
2
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама Бойковата, или по принцип?
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде пак. Всяка неделя - нов лек срещу рака(че предния се оказва, че не действа).То не беше екстракт от чесън, то не бяха зародиши от плъхове, то не бяха чудеса. Сега - магнолия. Ми хубаво... само дето не знам защо лъжете хората. Или хората нямат рак и им е през оная работа, или имат рак и само им давате фалшиви надежди. Грозно. Много грозно!