Масово използваме ненадеждни методи за контрацепция

Всяка пета българка е правила аборт, сочи статистиката
27 юли 2015 22:01,
8
Масово използваме ненадеждни методи за контрацепция
Ройтерс, архив

В рамките на кампанията "Контролирай изненадите", която се организира съвместно от фармацевтичната компания Bayer и Българското научно дружество по акушерство и гинекология, се проведе национално представително проучване с цел да изследва нагласите сред българското население спрямо различните методи за контрацепция и предпазване от непланирана бременност, както и тяхната употреба.
 
То се проведе в началото на месец юни на територията на цялата страна сред мъже и жени над 18-годишна възраст.
 
Според него най-популярният метод за предпазване от нежелана бременност е мъжкият кондом (посочен от 90% от анкетираните), следван от противозачатъчните хапчета (87%) и вътрематочното устройство – спирала (71%).
 
Като най-често използваните методи за предпазване от непланирана бременност, участниците в проучването посочват мъжкия кондом (28%) и метода на прекъснатия полов акт (12%).
 
Интересно е да се отбележи, че това не са най-надеждните методи за предпазване от забременяване. При използването на мъжкия кондом като метод за предпазване от непланирана бременност 18 от 100 жени годишно ще забременеят, а при метода на прекъснатия полов акт цифрата е още по-голяма – 22 от 100 жени.
 
За сравнение, при използването на противозачатъчни хапчета непланирана бременност ще има при  90 от 1000 жени годишно, а при използването на вътрематочна система (хормонална система) и вътрематочно устройство (спирала) – при 2 от 1000 жени годишно.
 
Как да се предпазим от нежелана бременност ще научите на Puls.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5Напротив. Точно защото хапчетата, кондомите и спиралите бяха лукс и се намираха трудно, точно за това абортът се приемаше са едва ли нормален метод за предпазване от нежелана бременност. Да не говорим, че се робуваше и на принципа "какво ще кажат хората" и много рядко се раждаше извънбрачно. За това масово не омъжените правеха аборти. Има жени с по 4-5, че и повече аборта и то точно от поколението живяло при комунизма. Луда работа! Не мисля, че сега някоя ще стигне до там.
4
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 4При комунизма казваш. Това е абсурд. Тогава хората ги беше страха да разкажат виц, камо ли да направят аборт. Да не говорим за ролята на партийната организация, когато разберат че някоя членка е бременна - бракът е задължителен. Явно нямаш много инфо за тези времена.
3
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Де да беше всяка пета жена...през комунизма са се правили по 130 000 аборта и по 120 000 раждания.т.е. всяка жена е направила поне по 1 аборт, ако не ме лъжат сметките.Иначе сега се раждат под 60 000 деца, а аборите според мене са поне 30 000
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мисля че Бате Минко няма проблеми.Моля да се изкаже по темата!
1
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Следващата статия ще бъде ,точно кои хапчета и спирали да се използват.