Как спиралата предпазва от забременяване?

Механизмите са няколко. Запознайте се с тях
31 юли 2015 20:52,
9
Как спиралата предпазва от забременяване?
Ройтерс, архив

Какво е вътрематочна контрацепция?

Вътрематочната контрацепция се осъществява чрез поставяне на специални устройства в маточната кухина, наречени песари (или още спирали). Положителните страни на този метод за предпазване от бременност е, че е постоянен и не зависи от половия акт.
 
Колко вида песари има?

Има два вида песари – инертни и биоактивни. Инертните песари имат ниска ефективност, по-голяма честота на проява на странични ефекти, но могат да останат в маточната кухина неограничено време. Биоактивните песари имат вграден метал (мед, сребро) или хормон. Ефективността им зависи от количеството на отделената от тях съставка. Престоят им в матката е ограничен – обикновено от 3 до 5 години.
 
Почти всички песари в долната си част завършват заоблено – под формата на бримка, за да не травмират околната тъкан. Към бримката е прикрепена нишка, която служи за контрол на положението на спиралата и за изваждането ѝ при нужда.

Как спиралата предпазва от забременяване ще научите от Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
Мъж преди 8 години
Връзване на тръбите на жените
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 9 години забременях със спирала - близнаци ! Не съжалявам, разбира се - иначе не се знае кога щях да се реша да имам дете. Но не ми ги хвалете спиралите - разместват се, падат, не можеш да разбереш какво става вътре. На моя приятелка пък спиралата се беше сраснала, та се наложи операция да и правят, за да я махнат. Препоръчвам противозачатъчни хапчета - изискват малко повече дисциплина и да се пият редовно, но пък вършат работа и ако пропуснеш си знаеш ефекта и какво да правиш.
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Статия за/против забременяване пък с лесбийска снимка?!
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бате Минко има съвършен метод по въпроса!
2
3
 
13
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Жената е много сложно...нещо.Който я измислил,явно е бил магистър,доктор доцент,професор,академик,член-кореспондент и бакалавър,взети...заедно.
1
14
 
5
 
! Отговори
Жена преди 8 години
Предпочитам прекъсването на семенните канали!