Как да приготвим една "гореща" любовна вечеря?

Цинкът може да подобри качеството на спермата
28 авг 2015 23:00, Румяна Тасева
17
Как да приготвим една "гореща" любовна вечеря?
Снимка: Reuters, архив

 Чаша вино, изискани шоколадови бонбони, на фона на горяща свещ и приятна музика, часове с любимия човек... Обикновено така си представяме романтичната вечер, за която сме копнели и планирали отдавна. Понякога обаче действителността ни изненадва и се оказва, че картината трябва да бъде допълнена, за постигане на желания ефект.

 
За повече настроение, изпитване на удоволствие на ниво биохимия на мозъка, повишаване на либидото, а и не само, биха ни помогнали някои храни.
 
Те не са по-специални, но наборът хранителни вещества, които съдържат играят положителна роля за катализиране на възбудата.
 
Ефектът на шоколада - който е толкова популярен за целта - върху нивото на удоволствие се дължи на триптофана. Триптофанът е „суровината“ необходима за синтеза на серотонин от мозъка, който е свързан със сексуалното ни желание и възбуда. Допълнително за това действие подпомага и фенилетиламинът в него.
 
Друг популярен продукт за предизвикване на сексуалното желание са стридите. Това обаче не се дължи на специфичният им вкус, а на високото съдържание на цинк, който е необходим на организма за производството на тестостерон. Въпреки че е възприет като мъжки хормон, тестостеронът е от критична важност за поддържане на либидото и сексуалната функция на организма за представителите и на двата пола.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
3
 
! Отговори
65 преди 8 години
Така и не разбрах ,какво общо има любовната вечеря със качеството на спермата,освен ако спермата не е за вечеря? Ама че тъпотии, тази откри тополата вода
5
0
 
2
 
! Отговори
Поп Грую преди 8 години
Любовна вечеря и качеството на спермата?Та, какво има за вечеря? Нещо качествено?? ***???
4
0
 
6
 
! Отговори
Ironman преди 8 години
Ей сега почвам да лижа една стара поцинкована "кофа". Хранителна добавка за нацепени батки като мене.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Качеството на споменатите сокове на вкус ли се определят ?
2
0
 
16
 
! Отговори
Борис преди 8 години
Браво,това е "огромен" успех за науката!Сега остава да открие и кое може да падабри качеството на съвременната журналистика и в частност на Румяна Тасева...
1
2
 
11
 
! Отговори
Кратун преди 8 години
Как се прави гореща вечеря? ....ами в микровълновата....