Каква е връзката между емоциите и физическото здраве?

Гняв и страх засягат състоянието на тялото
30 авг 2015 12:22, Румяна Тасева
5
Каква е връзката между емоциите и физическото здраве?
Снимка: Reuters, архив

Психосоматика – (гр.) влиянието на душа/ум (psyche) върху тяло (soma). Като медицински термин е използван за първи път от германския лекар д-р Хайнрот през 1818 г. Още в древни времена се е смятало, че съществува изразена връзка между ума и тялото. Аристотел например наблюдава, че емоции като гняв, страх, кураж и радост засягат тялото на физическо ниво.

 
Психосоматичната медицина е интердисциплинарно поле, което разглежда взаимоотношенията между социални, психологически и поведенчески фактори върху процесите на тялото и качеството на живот на човека.
 
В изучаването на явлението „психосоматика” и неговите ефекти участват множество специалисти от различни научни области като психиатри, психолози, невролози, интернисти, хирурзи, алерголози, дерматолози и психоневроимунолози и хомеопати.
 
Хомеопатията разлежда пациента във всички аспекти на неговото съществуване и взаимодействие с околната среда - съвкупността от физически проблеми, мисли и чувства, сънища и др. Д-р Ханеман казва: „Всеки симптом, който тялото проявява на физическо равнище, е производен на влошаване на умствено ниво.”
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за последно ще спомена колко е важно да се научите да се чувствате добре, независимо какво се случва в реалността ви, реално щастието и радостта идват отвътре, вие ги създавате в себе си, и те не зависят от събития извън вас, това е една илюзия, имате вярване, че от еди какво си зависи щастието ви и така и преживявате ситуацията, каквито са вярванията ви за нея, не, щастието е избор във всеки един момент, без значение от обстоятелствата, вие реагирате според начина си на мислене.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разберете за честотите, за вибрациите, всяка мисъл и емоция си имат своя честота на вибрации, и те определят състоянието в което се намираш във всеки един момент, всяко състояние си има честота, омразата е на ниски честоти, привличаш към себе си негативна енергия, атомите на тялото ти преминават в по-тясна орбита близо до ядрото, радостта и любовта са на високи честоти, атомите на тялото ти правят квантов скок в по-широка орбита около ядрото насищайки се с високочестотна енергия от космоса.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е и идеята да промениш начина си на мислене и чувстване, който да ти гарантира здравословно енергийно състояние, а оттам и физическо. Такива са източните духовни учения, които те учат на майсторство в овладяването на собственото ти съзнание и ум, който да работят за твоето най-висше добро, както и за това на останалите, те те учат как да се синхронизираш с космическото съзнание, да достигнеш самадхи и да се освободиш от материалният свят, от егото, да го трансформираш, ново ниво на съзнание
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Връзката е толкова голяма, че едното е напълно зависимо от другото, даже направо здравословните ти проблеми на физическо ниво се характеризират с емоционални неразположения и травми, енергийни блокажи, които потискаш в съзнанието си и не си се освободил от тях, научете повече и за чакрите, и връзката им с ендокринната и нервна система, за медитациите и за онова отвъд материалното като цяло, човекът тепърва ще започне да разбира как работи съзнанието, че и космоса въобще.