Нимфомания – корени се във вътрешните конфликти

Кои са най-често срещаните сексуални нарушения при жените?
4 сеп 2015 22:42,
6
Нимфомания – корени се във вътрешните конфликти
Снимка: Reuters, архив

Сексуалните смущения описват проблеми в сексуалната изява и в сексуалната връзка. Те могат да варират от трудности във физическия отговор на сексуална стимулация до трудности в цялостните ваимоотношеноя на партньорите.

Основни сексуални смущения при жената са:
 
1. Фригидност
 
Това е липса на сексуално желание и/или на сексуална въздуба. Сексуалните стимули не предизвикват еротично чувство, което да е съпроводено с кръвонапълване на органите в малкия таз (кръвонапълването е нормална реакция, част от сексуалния цикъл).
 
Сексуалното желание – либидо, се сформира на базата на психиката, конституцията и обкръжаващата среда. То е по-силно изразено при мъжа. При жената е необходимо да бъде стимулирано.
 
Либидото при жената има някои особености. То липсва преди пубертета и след настъпването на менопаузата. Значително намалява и по време на бременност, тъй като женската психика е заета с мисли около очакваното дете. Дълго време след раждането майчинският инстинкт преобладава над сексуалния.
 
Множество са причините за фригидност. Възпитание, при което сексът е набеден за грях, може да причини липса на сексуална удовлетвореност. Страхът от забременяване или раждане, дългото и неуспешно лечение на стерилитета, тежки и хронични заболявания водят до фригидност. Дългото отсъствие на полов живот кара жената да пренасочи емоциите и енергията си в друга посока, след което либидото се възвръща особено трудно. Физическата и психическата умора са последвани от сексуална апатия.
 
Причини за липса на сексуално желание са и заболявания на ендокринните жлези. Нарушения в надбъбречната функция и щитовидната жлеза потискат либидото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
аналнологичен слючаи преди 8 години
"Причини за липса на сексуално желание са и заболявания на ендокринните жлези. Нарушения в надбъбречната функция и щитовидната жлеза потискат либидото." причината за липса на сексуално желание и потиснато либидо е ноо проста - отсъствие на дебел портофел!
4
0
 
1
 
! Отговори
до 2 преди 8 години
Странно, днес не сте се подчертали и уголемили - защо така? Нещо самочувствието или Енергията (по Днг Ви) спаднала ! ;)
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тукашните подложки нямат ум, те следват директиви.А, дано "някой" да се договеди и да му изплува от съзнанието нещо, дето подложките си мислят, че е така, както не е точно :)Душиците ми те - пишман манипулатори.Студено, студено.
2
0
 
8
 
! Отговори
Гошу преди 8 години
Само не разбрах тази на снимката фригидна ли е или е нимфоманка? Щом сте я сложили точно тази снимка, значи сте имали нещо наум.
1
0
 
24
 
! Отговори
Герхард Гюнтер преди 8 години
Това да не го преписахте от "Мъжът и жената интимно" 1956г.?